22-09-06

De bike van Pieter, deel 1

Mijn bike is een Dean Colonel volledig naar eigen wens opgebouwd. Deze fiets heb ik besteld na de LCMT 2005. Daar reed toen een titanium Raleigh rond, afgemonteerd met stijlvolle en klassieke onderdelen. Ik was meteen helemaal weg van de cleane retro looks van die bike. De zoektocht op het internet werd meteen ingezet. Het moest dus titanium zijn, het moest er strak uitzien en betaalbaar zijn (-€2000) n liefst ook nog van een merk met een beetje cultstatus.

 

Bij het oprakelen van herinneringen uit de booming '90s kwam ik bij Dean uit www.deanbikes.com . Nog steeds in business met mooie bikes, strakke lasnaden en een deftige prijs. Nog wat rond gezocht maar uiteindelijk was de keuze snel gemaakt. Een Dean Colonel met enkele aanpassingen naar mijn wens.

 

Ik had ondertussen ook al een hele hoop nieuwe onderdelen om mijn toenmalige Cannondale F700 Caad3 te tunen. Deze werden gereserveerd voor de Dean om uiteindelijk een volledig nieuwe bike op te kunnen bouwen. De bestelling werd begin mei 2005 geplaatst bij Nick van deanbikes Duitsland. De levertermijn zou 6 weken bedragen, maar ik kende de reputatie van Dean al om steeds te laat te zijn met hun leveringen. Wel hoopte ik de bike nog klaar te hebben tegen de Transalp van dat jaar (2005). Ondertussen werden een hele hoop high end onderdelen van Duitsland naar België gehaald. Hierdoor kon ik de toch wel aanzienlijke kosten van het project spreiden zodat ik niet op water en brood moest leven om mijn droombike te hebben.

 

Na 5 maanden was het dan zover en had de koerier een grote kartonnen doos afgeleverd, dat was nog eens leuk thuiskomen van het werk...

 

Het frame was gewoon helemaal wat ik wilde, zalig. Ook Stef was danig onder de indruk (maar kiest toch nog steeds voor de pussy full suspensions). De opbouw kon dus beginnen. Meer daarover in deel 2.

 

21:24 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.