21-10-06

Deelname Pieter aan Adrenalina Bike Xtreme

Verleden zondag 16/10/2006 vond de Adrenalina Bike Extreme MTB wedstrijd plaats in het gezellige stadje Limone Sul Garda. De start van deze wedstrijd wordt gegeven aan de oevers van het Gardameer om dan eerst via asfalt en daarna onverharde 'schotter' paden de Tremalzo-pas te bereiken. Deze klim neemt met zijn 31km het grootste gedeelte van de wedstrijd in beslag. Daarna volgt een moordende afdaling over kiezelpaden, boswegen, smalle singletracks en uiteindelijk de oude militaire weg die naar Limone loopt.

De singletracks zijn zo zwaar dat je stukken zeker te voet moet doen, het zadel even laten zakken kan voor deze stukken geen kwaad.

De oude militaire weg is onbeschrijfelijk, stijl, heel stijl, in slechte staat, gevaarlijk. Je kan het best vergelijken met een heel slechte kasseiweg (maar dan kasseien twee tot vier keer zo groot als de vlaamse). Maximale helingspercentages lopen op tot 35%!

De wedstrijd kent ook een klimwedstrijd en afdalingswedstrijd in de feitelijke wedstrijd. Via een chip wordt je tijd gemeten over een bepaald stuk van de klim en afdaling.

 

Op donderdag 12 oktober vertrokken we dan met Wim, Jan, Marc en mezelf vanuit Eindhoven naar Bergamo om daar met een huurauto naar Limone te rijden. Sabine en Carl reisden met de auto (en daarin de fietsen) naar Limone. Na onze aankomst hielden we het rustig, de volgende dag zouden we het parcours verkennen.

Vrijdagochtend was het dan zover dat Wim, Carl en ik op pad gingen om het parcours te verkennen. Sabine, Jan en Marc kwamen samen met Paulo (de hotelbaas) achterna in zijn Fiat Panda 4x4.

De verkenning liep vlot enkel een lekke band in de derde bocht van de afdaling gooide wat roet in het eten.

 

Zaterdag namen we een rustdag, we bezochten Torbole en Riva. In deze gezellige stadjes vind je heel wat toffe winkels (vooral ook fietswinkels). We pikten ook onze startnummers op. In de namiddag reden we nog even het toerke 'klein Lourdes' een mooie klim over asfalt langs een kapel/gebedsplaats in een door de rivier uitgesleten kloof. Ideaal om de benen nog even voor te belasten en alles los te gooien. Daarna werden de fietsen gewassen, startnummers bevestigd en werd alles nog een keer gecontroleerd. Na het avond eten kropen we vroeg onder de wol om 's zondags fit aan de start te staan.

 

Na een nacht vol zenuwen was het dan zover: 'race day'. Fietskleren aan, drinkbussen mee en nog snel even losrijden voor de startopstelling.

Over het verloop van de wedstrijd kan ik een heel boek schrijven. Als ik het kort houd komt et volgende in me op: niet opblazen op asfalt, naar einde van de klim toe goei benen en versnelling ingezet, perfecte bevoorrading, veel volk langs de kant, afdalen is zeker zo zwaar als klimmen, prosecco douche op strand (dank u supporters), eerste Belg, heerlijke wedstrijd, te snel gedaan...

Het liep goed en was voor ieder van ons een succes.

 

Maandag hebben we vooral gerust en dinsdag zaten we alweer op het vliegtuig naar Eindhoven.

 

Ik kan nog heel wat neerschrijven over de wedstrijd, wil je meer weten moet je het me maar vragen Het was in ieder geval fantastisch, ook dankzij de aangename reisgenoten.

 

Foto's: http://pieter5808.fotopic.net/c1114542.html

 

Uitslag: http://www.solobike.it/gare/files_classifiche/bikextreme0...

 

Pieter

 

 

 

01:08 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.