14-01-07

Blij dat ik glij in Gulpen (NL)

IMG_0086b

Dat het modderig was in het Nederlandse Gulpen is een understatement.

Het was er drekkig, smerig, het was dabben, ploeteren, baggeren, het was GEWELDIG.

 

Vanmorgen om half zes opgestaan om mijn (de avond voordien) perfect georganiseerde spullen bijeen te rapen en te vertrekken richting Geel waar ik had afgsproken met de XCbikers uit Geel (www.xcbikers.be).

Mijn collega Ief had me uitgenodigd om samen met de mannen van zijn club een dagje te gaan toeren in Nederlands Limburg.

Onderweg werd al snel duidelijk dat het weer vandaag eens een keertje wél mee zou zitten. Open hemel, blauwe lucht en toch nog zachte temperaturen.

 

Ik heb echt genoten van de tocht, ook al heb ik in het begin mijn 'joint de culasse' er meermaals doorgeblazen (lees motor opgeblazen, kapot gereden). Na recuperatie stuk (met bangelijk harde crash van een van de xc bikers) ging het echter weer beter en kon ik weer genieten van al de mooie trails. Weinig asfalt, veel singletrack, veel drek. That's how we like it!

 

Deze tocht is echt de moeite en een echte januari-tip (zeker bij de milde temperaturen van nu).

 

Bij aankomst in Geel nog eentje gaan drinken en daarna: fiets poetsen. Het titanium ros had serieus afgezien, maar na heel wat tender love and care straalt ze weer. (Zie foto bovenaan om een idee te krijgen van de 'schade')

 

Nog wat nuttige links:

http://www.xcbikers.be/

http://www.mtbtourtochtgulpen.nl/

 

P.S. De hoogteprofielen van de Transalp 2007 staan online: http://www.bike-transalp.de/deutsch/strecke2007/profile.asp

19:00 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.