27-01-07

Dames en heren!! ......Bob Goos!!!!

We hebben de geschikte chauffeur gevonden om ons buske veilig door de Alpen te loodsen.

Bob Goos heeft een profcontract bij vervoersmaatschappij De Lijn en vult zijn dagen met trainen, trainen en nog eens trainen. Uithouding tijdens lange ritten naar Antwerpen, techniek in smalle straatjes,...

We zullen hem uiteraard goed motiveren om dit strakke trainingsschema te kunnen volhouden! We hebben er het volste vertrouwen in!

 

Alvast bedankt voor de inzet Bob!

14:53 | Commentaren (2)

15-01-07

nog wat TT Gulpen

Ik heb enkele fotos van de 'schade' die de modder aan mijn fiets aangericht heeft: http://pieter5808.fotopic.net/c1185645.html sommige onderdelen waren bijna onherkenbaar.

 

We (Ief, mezelf en Arne) zijn ook te zien in het filmpje van Fons Moors, http://fonsmtb.stillaert.be/2006_2007_winter/2007%2070%20... rond 2 min 04 sec komen er drie kerels vlot uit het bos na eerst gezwind over een boom te huppelen.

21:34 | Commentaren (0)

14-01-07

Blij dat ik glij in Gulpen (NL)

IMG_0086b

Dat het modderig was in het Nederlandse Gulpen is een understatement.

Het was er drekkig, smerig, het was dabben, ploeteren, baggeren, het was GEWELDIG.

 

Vanmorgen om half zes opgestaan om mijn (de avond voordien) perfect georganiseerde spullen bijeen te rapen en te vertrekken richting Geel waar ik had afgsproken met de XCbikers uit Geel (www.xcbikers.be).

Mijn collega Ief had me uitgenodigd om samen met de mannen van zijn club een dagje te gaan toeren in Nederlands Limburg.

Onderweg werd al snel duidelijk dat het weer vandaag eens een keertje wél mee zou zitten. Open hemel, blauwe lucht en toch nog zachte temperaturen.

 

Ik heb echt genoten van de tocht, ook al heb ik in het begin mijn 'joint de culasse' er meermaals doorgeblazen (lees motor opgeblazen, kapot gereden). Na recuperatie stuk (met bangelijk harde crash van een van de xc bikers) ging het echter weer beter en kon ik weer genieten van al de mooie trails. Weinig asfalt, veel singletrack, veel drek. That's how we like it!

 

Deze tocht is echt de moeite en een echte januari-tip (zeker bij de milde temperaturen van nu).

 

Bij aankomst in Geel nog eentje gaan drinken en daarna: fiets poetsen. Het titanium ros had serieus afgezien, maar na heel wat tender love and care straalt ze weer. (Zie foto bovenaan om een idee te krijgen van de 'schade')

 

Nog wat nuttige links:

http://www.xcbikers.be/

http://www.mtbtourtochtgulpen.nl/

 

P.S. De hoogteprofielen van de Transalp 2007 staan online: http://www.bike-transalp.de/deutsch/strecke2007/profile.asp

19:00 | Commentaren (0)

02-01-07

Terug in het land, terug trainen!

Na het weekje wintersport zijn we terug in België, klaar om terug 'vollen bak' te beginnen trainen.

Het skiverlof is zonder miserie afgelopen, toch geen miserie die ons zou verhinderen te fietsen. Stef nam op dag twee een skiër mee naar beneden op de zwarte piste, die skiër bedankte hem met een pittig 'gat in zijne kop', dat moest genaaid worden. Diezelfde avond verstuikte Pieter met zijn zatte botten zijn enkel, maar de party was beestig.

Verder hebben we veel gelachen, genoten van de zon en de bergen, gewacht op sneeuw (die er niet kwam ), goed gegeten,...goed verlof gehad.

De groeten nog aan alle skikotters van Les 2 Alpes (zeker de Leuven-crew).

De aanloop naar de Transalp wordt vanaf nu bloedserieus genomen, no more vette parties...

19:48 | Commentaren (0)