03-02-07

Nieuwe bike tune ups in the planning

Team Rennsport heeft een paar nieuwe tuning stappen voor de bikes op het oog.

 

Stef is het beu dat zijn voorderailleur shifter geen fijne verdeling heeft. De shimano rapidfire heeft enkel drie kliks (klein, midden en groot kettingblad), hierdoor kan de ketting soms tegen de kooi van de derailleur wrijven. Een gripshift heeft een heel fijne onderverdeling waardoor je de positie van de derailleur kan fine tunen. Alleen is Stef geen gripshift lover...

De oplossing hiervoor is dat we een duimshifter van een koersfiets zullen gebruiken voor de voorderailleur. Hiervoor hebben we een Paul adapter nodig. http://www.paulcomp.com/thumbmtn.html we zullen deze onder het stuur monteren. De koersfietsshifter heeft een frictie-instelling waardoor de derailleur traploos aangestuurd kan worden.

 

Als we dan toch bij Paul gaan bestellen kreeg Pieter al 'goesting' in een set Paul remhendels, de prachtige Love Levers.

Toen we dan vandaag op de cyclocross in Lille een stel Paul cantis zagen op een zeer coole rock lobster cyclocrosser werd de knoop doorgehakt.

Bij het bestellen ook maar even een set Paul Motolite V brakes meebesteld. Ze zijn zo cool en zullen zeker niet misstaan op de dean. Een fijne retro flair voor de klassieke hardtail.

De set up van de remmen blijkt nogal tijdrovend te zijn, maar eens ingesteld zouden ze een droom moeten zijn. We zullen zien hoe goed ze zijn eens de bestelling binnen is en de 'freins' erop staan.

 

Voor meer Paul stuff: http://www.paulcomp.com

 

Voor ons is dit ook een beetje jeugdsentiment (of eerder kindersentiment, zo oud zijn we nu ook weer niet). Paul is al even lang bezig met MTBs als wijzelf, als snot apen van 12-14jaar vergaapten we ons op de prachtige maar dure producten. Ondertussen kunnen we onze dromen stuk voor stuk waar maken (dankzij de loonbriefjes die we binnenkrijgen). Met Dean en Turner is het eigenlijk net hetzelfde, kinderdromen die we nu in onze huiskamer hebben staan. Het zalige gevoel om een stukje 'cult'  in huis te hebben is eigenlijk niet te begrijpen en al zeker niet met gezond verstand te verklaren.

 

Wij blijven onze dromen beleven....

 

Fotos van de cyclocross Pauls vind je hier: http://teamrennsport13.fotopic.net/c1199964.html

 

20:54 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.