04-03-07

Pizza, trainen in de Ardennen

pizza

 

Dit weekend zijn we met een hoop oud scouts van onze generatie op weekend geweest. Met 14 grote mensen en 2 peuters trokken we in een huisje in Sourbrodt (vlakbij Robertville).

Stef en Pieter hadden hun koersfietsen mee om met het oog op de transalp te kunnen trainen.                Zaterdag was het weer triestig, hevige regenbuien en een strakke wind maakten het onmogelijk om buiten te gaan rijden. In de namiddag werd het droog maar het bleef waaien. We zijn dan maar vertrokken voor een mooie wandeling over het MTB oefenparcours van team rennsport. 'S avonds nog genoten van een sauna en verkwikkende douche.

Zondagmorgen was het weer veel beter. Dus werden de fietsen van stal genomen en vertrokken we voor een rit van ongeveer 4 uur. We besloten de route Venn und Seeen te volgen. De route bracht ons naar Buetgenbach, Amel, Sankt Vith, Bellevaux, Malmedy, Mont Rigi, Botrange terug naar het huisje.

Iets voor halfweg sloeg het noodlot echter toe. Bij een mooie rechts-links-combinatie smeerde het voorwiel van Pieter onderuit. Een ijsplek op een zebrapad was de boosdoener. Gelukkig viel het allemaal wel mee, een dikke knie met daarin twee kerven, een geschaafde elleboog en een pracht van een pizza op de linkerbil (zie foto, diameter 10cm en heerlijk opgezwollen). Het deed niet echt veel pijn dus vervolgenden we al snel onze weg. In het heerlijke ochtendzonnetje peddelden we over de bergjes. Onderweg nog even op het plein in Malmedy gestopt om een cappucino te drinken bij de Italiaan. Gesterkt door het koffietje reden we de laatste beklimming van de dag op, om met een snelle afdaling van de Botrange te einidigen. Het was een zalige rit van een kleine 4,5 uur. Al bij al een echte kwaliteitstraining. Na de rit nog genoten van een sauna, om later terug rustig naar huis te rijden.

18:05 | Commentaren (3)

Commentaren

aaizel Pieter,

Ijzel is ideaal om op te slibberen en niet geschikt voor fietsbandjes...
Maar geen nood de ervaring komt met de jaren...
En hopelijk voor jou de wijzheid ook.

Greetz
Rik

Gepost door: Rickerd | 05-03-07

Z Inderdaad met een "Z"

Gepost door: rickerd | 05-03-07

hopelijk Ik hoop het echt Rikie, dat de wijsheid en ervaring nog komen. Niet iedereen heeft al jouw gezegende leeftijd.
De pizza lekt ondertussen liters vocht per dag.

Gepost door: Pieter | 06-03-07

De commentaren zijn gesloten.