01-04-07

Door de muur, +220km training

Afb001

Pieter heeft zaterdag een training van meer dan 220km afgewerkt. Om 8 uur 's morgens vertrok hij richting Dessel Witgoor waar hij met Ief afgesproken had om daarna verder te rijden naar Balen. In Balen (ondertussen wereldberoemd door een bekende wielrenner) werd de Tom Boonen Classic georganiseerd. Pieter en Ief schreven zich in voor de 150km. De tocht vertrok over mooie glooiende wegen, met de wind in de rug. Het ging vlot maar we hielden het tempo onder control, ons goed bewust van wat nog zou volgen.

Na een 80km (115km totaal) draaide de tocht tegen de wind in en boden zich ook enkele pittige kuitenbijters aan. Niet gemakkelijk dus. Bij de tweede bevoorrading troffen ze Johan V uit Vosselaar aan. Een dorpsgenoot die weet wat fietsen is en ook een oude bekende van op de Transalp. Johan voegde zich bij ons voor de laatste 50km wind op naar Balen.

In Balen aangekomen hebben we dan eerst de tijd genomen voor een Cola of koffie. Daarna reden Pieter en Ief terug met de fiets naar huis, Johan was met de auto in Balen. De gemiddelde snelheid stond op dat moment op 29.4km/u.

 

Zondag reed Pieter samen met Dries de rit van de Tape Riders, 2 uurtjes aan een rustig tempo. Ideaal om los te rijden na de stevige rit van zaterdag.

Stef was weer heel het weekend in de weer om het huisje waar hij weldra zal intrekken in orde te maken. Voor hem dus een weekend zonder training, maar hij heeft nu twee weken vrij (lang leve het onderwijs) om te trainen.

Volgende zaterdag trekt team rennsport naar Ninove voor de Ronde Van Vlaanderen.

 

20:33 | Commentaren (3)

Commentaren

Voor zaterdag wordt 20 graden voorspeld. Dat is wel wat anders dan de gietende regen van vorig jaar.

Gepost door: Dries Schellekens | 03-04-07

Ik hoop dat die 20 graden waar zijn, vandaag op training waren mijn voeten nog ijsklompen...
Ik heb vanavond ook mijn fiets al "Ronde-klaar" gemaakt. Alles gepoetst, nieuwe remblokjes en stuurlintje en mijn stevige wielsetje erin.

Gepost door: Pieter | 03-04-07

Grrr. Weervoorspelling zijn lichtjes gewijzigd: bewolkt, 13 graden max en wind. Toch nog aangenaam fietsweer.

Gepost door: Dries Schellekens | 04-04-07

De commentaren zijn gesloten.