19-04-07

Was het al maar Transalp.

Het is een tijdje stil geweest op onze blog. Met dit goede weer moet je niet achter de computer kruipen, maar buiten op de fiets zitten. Trainen!

Ondertussen hebben we er al weer heel wat kilometertjes en uurtjes doorgespoeld. We zijn ook weer een keer naar de Ardennen getrokken om er nog eens lekker te gaan biken. Met temperaturen tegen de 30 graden is dat natuurlijk genieten.

Stef kan ondertussen weer trainen zoals alleen een leraar dat kan (zo goed als altijd). Pieter vertrekt voor een week naar de states (Miami) voor zijn werk, maar vertrekt meteen daarna voor een week naar het Gradameer om daar de form weer aan te scherpen. Ondertussen verlangen we allebei naar de Transalp met zijn eindeloze grindpaden, singletracks, monsterbeklimmingen en zalige cappucinos.

C ya laterz...

P.S. Mies, gefeliciteerd met je eerste marathon, good job!

21:57 | Commentaren (0)

07-04-07

Volkstoeloop in Ninove, de Ronde Van Vlaanderen

Dit weekend was het dan zover, DE Ronde Van Vlaanderen voor wielertoeristen. Iets waar we toch al enige tijd naar toe leefden. Het is een echt feest geworden. Boenken over kasseien, spurten en sterven op de hellingen, vlammen in de afdalingen, verse warme rijsttaartjes bovenop de Kortekeer, stof ipv modder, mattetaarten, verlamde armen en handen van het gedaver op de stenen, verloren drinkbussen, racen bergop om de eer te redden,...alles wat een wielerterrorist vreugde doet beleven.

We hebben ervan genoten en zijn er zonder kleer- (of fiets-) scheuren vqnqf gekomen, tot grote vreugde van Michel die nu weet dat de Ronde ook zonder afgescheurde derailleurs kan.

Tot volgend jaar! (volgens Stef gaan we dan de volledige ronde van 256 km doen).

22:30 | Commentaren (3)

01-04-07

Door de muur, +220km training

Afb001

Pieter heeft zaterdag een training van meer dan 220km afgewerkt. Om 8 uur 's morgens vertrok hij richting Dessel Witgoor waar hij met Ief afgesproken had om daarna verder te rijden naar Balen. In Balen (ondertussen wereldberoemd door een bekende wielrenner) werd de Tom Boonen Classic georganiseerd. Pieter en Ief schreven zich in voor de 150km. De tocht vertrok over mooie glooiende wegen, met de wind in de rug. Het ging vlot maar we hielden het tempo onder control, ons goed bewust van wat nog zou volgen.

Na een 80km (115km totaal) draaide de tocht tegen de wind in en boden zich ook enkele pittige kuitenbijters aan. Niet gemakkelijk dus. Bij de tweede bevoorrading troffen ze Johan V uit Vosselaar aan. Een dorpsgenoot die weet wat fietsen is en ook een oude bekende van op de Transalp. Johan voegde zich bij ons voor de laatste 50km wind op naar Balen.

In Balen aangekomen hebben we dan eerst de tijd genomen voor een Cola of koffie. Daarna reden Pieter en Ief terug met de fiets naar huis, Johan was met de auto in Balen. De gemiddelde snelheid stond op dat moment op 29.4km/u.

 

Zondag reed Pieter samen met Dries de rit van de Tape Riders, 2 uurtjes aan een rustig tempo. Ideaal om los te rijden na de stevige rit van zaterdag.

Stef was weer heel het weekend in de weer om het huisje waar hij weldra zal intrekken in orde te maken. Voor hem dus een weekend zonder training, maar hij heeft nu twee weken vrij (lang leve het onderwijs) om te trainen.

Volgende zaterdag trekt team rennsport naar Ninove voor de Ronde Van Vlaanderen.

 

20:33 | Commentaren (3)