17-06-07

rainy saterday, bloody sunday

I'm racing in the rain....

 

Zaterdagnamiddag, 15.00u, start van het Kampioenschap van Vosselaar. Een wielerwedstrijd voor de inwoners van Vosselaar en Beerse, ingericht door onze plaatselijke wielerclub, De Bokkespurters.

aIMG_0505

Tijdens de ochtend en middag had het al verschillende keren serieus geregend, maar de start en een groot deel van de wedstrijd konden droog gereden worden.

Pieter stond aan de start, doel: uitrijden, niet vallen en als het kan een premie opscharen. Stef verkoos de rol van soigneur/teamchef/fotograaf/trouwe supporter.

Na een snelle koers (39.1km/u gemiddeld over een parcours met veel scherpe (trage) bochten), heelhuids de finish bereikt, veel gaten dicht gereden, veel anderen uit de wind gezet en een premie van ronde 18 op zak. Mission accomplished! Dikke pret gehad en redelijk diep geweest. Aan iedereen die me aangemoedigd heeft bedankt, het deed echt deugd!

Tot hiertoe alles goed, 's avonds nog samen met Ward bij Stef een kippenhok gebouwd en een pasta binnengespeeld (dank u Stien). Daarna alles klaargezet voor de Raid Des Hautes Fagnes, wekker op half zes en hop bed in.

 

Sunday bloody sunday, a sunday in hell,...

Pechdag voor team rennsport

 

Dat het niet altijd meezit weet iedereen maar vandaag was toch een beetje een pechdag voor Stef en Pieter.

Bij de Raid Des Huates Fagnes in het laatste startvak gestart, zo goed als helemaal laatst. Eerste klim, geen tempo, veel volk, veel gewandel, kortweg: getaffel.

Eerste afdaling: veel volk, nog meer angsthazen, paniekreactie van een rijder, Pieter in de berm, Pieter van de fiets tegen 50km/u, Pieter tegen bosgrond gesmakt,  Pieter alles pijn...

IMG_0522r
De  smak was best hevig, elleboog en onderarm open, been open van onder tot boven en pijn in het rechter bovenbeen.
IMG_0523r
Terug op de fiets opweg om de verloren plaatsen weer goed te maken. Even wachten op Stef en samen weer op pad. Het parcours

was een zeepachtige hel geworden, modder smeuïg en glad als warme choco, verborgen wortels en stenen. De fietstechniek werd den volle aangesproken. Maar stuur +1300 bikers door een bos over singeltracks en steile hellingen en je krijgt? Inderdaad, een boswandeling, veel afstappen, veel wachten, weinig rijden. Niet echt goed voor de gemoedstoestand.

Ondertussen verstijfde het bovenbeen van Pieter met een snelheid waarop elke pudding jaloers zou zijn en liep de trapas van Stef stilaan vol. Trapas vol drek die opdroogt in de lager = miserie!

Op den duur was het voor Stef zo erg dat de cranks zelfs met de hand niet meer gedraaid konden worden. Een stukje vlakke weg leek voor hem door de extra weerstand als een helling van 15% met twee lekke banden...

Alles op een rij gezet en dan maar beslist om binnen te rijden. Samen met Yves van de XC Bikers. Rustig naar de auto gereden, alles gewassen, wat eten en dan maar wachten op Ief van de XC Bikers. Na 6u30 kwam Ief over de finish, later dan verwacht maar ook hij had een deel van de pech gekregen. Zijn rug zat volledig geblokkeerd en daardoor kon hij geen kracht meer zetten.

Op het einde van de dag nog even de braderie van Malmedy bezocht en dan terug naar de kempen gereden om er onze wonden te likken en brokken te repareren.

We will be back!

 

Fotos van de wegkoers komen nog in ons album: http://teamrennsport13.fotopic.net/

22:13 | Commentaren (2)

Commentaren

dorpskom Het duurde me even om het driehoeking pleintje in de dorpskom van Vosselaar te herkennen ... en ook dat donkere regenweer.
Veel plezier nog en een beetje opgepast!

Gepost door: jefferson | 18-06-07

Residentie De Swaen is gedeeltelijk af, Notaris Coppens heeft er zijn bureaus. Het donkere regenweer is inderdaad wel grim.

De groeten aan Lan, Jill en The Expected One.

Gepost door: Pieter | 18-06-07

De commentaren zijn gesloten.