30-06-07

14 days and counting

Nog 14 dagen en het is zover, de start van de Transalp. Tijd om aan de laatste voorbereidingen te beginnen.

 

Stef gaat morgen nog een keertje werken op de Lilse Bergen (wat zakgeld verdienen om de cappucinos te kunnen betalen), Pieter trekt naar de Ardennen om er een stevige tocht van 150km af te werken.

Vandaag hebben we samen de In 't Ven Classic in Oosthoven gereden. 120km op het gemakske.

Dinsdag en donderdag serieus trainen in de Ardennen op de MTB en Stef gaat ook vrijdag nog een dag naar de Ardennen. Zaterdag nog een lange training op de koersfiets in de buurt en zondag weer naar de Ardennen voor de laatste zware training. Dan kan de rust en supercompensatie beginnen.

21:46 | Commentaren (0)

26-06-07

Here comes the rain AGAIN.

Sinds het weekend hangen er weer donkere wolken boven België.

 

Trainingen vallen in het water, moreel zakt naar lage niveaus, plezant is wat anders!

 

Ondertussen is er ook nog eens heel wat wind bijgekomen en ook de voorspellingen voor het weekend zijn slecht.

 

Tijd dus om de rollen boven te halen en te hopen op beter weer. Zolang het op de Transalp zelf maar goed weer is.

 

Voor volgende week hebben ze twee halve dagen training in de Ardennen gepland (buiten de weekendtrainingen), dinsdag- en donderdagnamiddag zullen we naar Malmedy trekken om er nog eens lekker te biken.

 

Ondertussen zijn ook alle onderdelen besteld en onderweg om de bikes tegen de Transalp in topconditie te hebben.

 

 

20:12 | Commentaren (0)

17-06-07

rainy saterday, bloody sunday

I'm racing in the rain....

 

Zaterdagnamiddag, 15.00u, start van het Kampioenschap van Vosselaar. Een wielerwedstrijd voor de inwoners van Vosselaar en Beerse, ingericht door onze plaatselijke wielerclub, De Bokkespurters.

aIMG_0505

Tijdens de ochtend en middag had het al verschillende keren serieus geregend, maar de start en een groot deel van de wedstrijd konden droog gereden worden.

Pieter stond aan de start, doel: uitrijden, niet vallen en als het kan een premie opscharen. Stef verkoos de rol van soigneur/teamchef/fotograaf/trouwe supporter.

Na een snelle koers (39.1km/u gemiddeld over een parcours met veel scherpe (trage) bochten), heelhuids de finish bereikt, veel gaten dicht gereden, veel anderen uit de wind gezet en een premie van ronde 18 op zak. Mission accomplished! Dikke pret gehad en redelijk diep geweest. Aan iedereen die me aangemoedigd heeft bedankt, het deed echt deugd!

Tot hiertoe alles goed, 's avonds nog samen met Ward bij Stef een kippenhok gebouwd en een pasta binnengespeeld (dank u Stien). Daarna alles klaargezet voor de Raid Des Hautes Fagnes, wekker op half zes en hop bed in.

 

Sunday bloody sunday, a sunday in hell,...

Pechdag voor team rennsport

 

Dat het niet altijd meezit weet iedereen maar vandaag was toch een beetje een pechdag voor Stef en Pieter.

Bij de Raid Des Huates Fagnes in het laatste startvak gestart, zo goed als helemaal laatst. Eerste klim, geen tempo, veel volk, veel gewandel, kortweg: getaffel.

Eerste afdaling: veel volk, nog meer angsthazen, paniekreactie van een rijder, Pieter in de berm, Pieter van de fiets tegen 50km/u, Pieter tegen bosgrond gesmakt,  Pieter alles pijn...

IMG_0522r
De  smak was best hevig, elleboog en onderarm open, been open van onder tot boven en pijn in het rechter bovenbeen.
IMG_0523r
Terug op de fiets opweg om de verloren plaatsen weer goed te maken. Even wachten op Stef en samen weer op pad. Het parcours

was een zeepachtige hel geworden, modder smeuïg en glad als warme choco, verborgen wortels en stenen. De fietstechniek werd den volle aangesproken. Maar stuur +1300 bikers door een bos over singeltracks en steile hellingen en je krijgt? Inderdaad, een boswandeling, veel afstappen, veel wachten, weinig rijden. Niet echt goed voor de gemoedstoestand.

Ondertussen verstijfde het bovenbeen van Pieter met een snelheid waarop elke pudding jaloers zou zijn en liep de trapas van Stef stilaan vol. Trapas vol drek die opdroogt in de lager = miserie!

Op den duur was het voor Stef zo erg dat de cranks zelfs met de hand niet meer gedraaid konden worden. Een stukje vlakke weg leek voor hem door de extra weerstand als een helling van 15% met twee lekke banden...

Alles op een rij gezet en dan maar beslist om binnen te rijden. Samen met Yves van de XC Bikers. Rustig naar de auto gereden, alles gewassen, wat eten en dan maar wachten op Ief van de XC Bikers. Na 6u30 kwam Ief over de finish, later dan verwacht maar ook hij had een deel van de pech gekregen. Zijn rug zat volledig geblokkeerd en daardoor kon hij geen kracht meer zetten.

Op het einde van de dag nog even de braderie van Malmedy bezocht en dan terug naar de kempen gereden om er onze wonden te likken en brokken te repareren.

We will be back!

 

Fotos van de wegkoers komen nog in ons album: http://teamrennsport13.fotopic.net/

22:13 | Commentaren (2)

16-06-07

Top 20 tijd voor Pieter op de Mont Ventoux

decoration
 

 

Tijdens de actie Ventourist/Ventousiast van www.sporta.be afgelopen weekend heeft Pieter een top 20 tijd gereden (op een totaal van 3200 beklimmingen). Bij de beklimmingen vanuit Bedoin is dit een top 10 tijd!

 

Resultaten vind je hier: http://sporta.be/ventoux2007/home/

Top 100: http://sporta.be/ventoux2007/home/top.php

 

De eerste klimtijd was niet zo goed als gehoopt maar je kan niet elke dag een superdag hebben...

De andere beklimmingen werden wat rustiger gereden (de laatste beklimming 's nachts als haas voor collega Marc die zijn 5de klim reed).

Al bij al een goede training met heel wat klimkilometers, op de Transalp zullen er hopelijk de vruchten van geplukt worden.

 

Vanaf nu gaat Team Rennsport overigens in rechte lijn naar de Transalp, nog 1 maand!

Vandaag rijdt Pieter mee in het kampioenschap van Vosselaar (wegwedstrijd), morgen rijden Stef en Pieter mee in de Raid des Hautes Fagnes www.rdhf.be een 105km MTB-marathon door een van de mooiste streken (in onze ogen DE mooiste) streken van België.

12:17 | Commentaren (0)

03-06-07

Fotopagina Chemin du soleil

Enkele foto's van de chemins du soleil in de Franse bergen vind je hier:

http://www.egvsportphoto.net/gallery2/main.php?g2_view=co...

 

Alle foto's die beginnen met nr 112 zijn van ofwel Ief of Pieter.

 

Andere foto's van het evenement hier: http://www.egvsportphoto.net/gallery2/v/gap07/

01:22 | Commentaren (0)