09-03-08

Maartse buien....

decoration

Het is weer zover, de maand maart. Een van de hardste maanden voor een fietser. De winter is al lang (te lang) bezig, de lente wordt verwacht. MAAR eerst moeten we maart nog overleven. Koude prikken, regen, wind, wind veel wind...en soms zelfs sneeuw.

Toen ik afgelopen dinsdag om 6uur 's avonds nog met Ief op training vertrok was het al redelijk fris en stond er een strakken wind. Na een dik uur splitsten onze wegen, Ief naar Geel ik naar Vosselaar. Nog eens vijf minuten later brak de hel los. Wind op kop, smeltende sneeuw snijdt lippen en wangen open. Handschoenen en schoenen lopen vol water de temperatuur daalt drastisch. Gelukkig had ik mijn kleine beschermengel bij, mij Gore Paclite jasje, klein opgeplooid zat het eerst in mijn achterzak. Nu bewees het grote dienst door mijn bovenlijf warm en droog te houden. Al de rest moest er aan geloven. Benen werden stokstijf van de koude, handen en voeten gevoelloos. Even dacht ik eraan Griet te bellen en haar te vragen me op te pikken, maar de gedachte aan Bernard Hinault in Luik-Bastenaken-Luik (zie foto hierboven) leerde me nog eens wat karakter is. Ik beet door en kwam als een ijsklompje thuis, Griet moest me helpen met uitkleden, een koud bad was al te warm. Na een lange tijd kwam de warmte terug in mijn tere lijf. Samen met de warmte kwam dat gevoel weer terug, de honger, de honger naar afzien op zware trainingen, naar doorbijten op karakter. Hopende dat we er later de vruchten van kunnen plukken.

De goesting om te trainen is sterker dan ooit en zal me zeker door de maand maart helpen. Nog maar zeven weken en dan is het rendez-vous in Frankrijk, de chemins du soleil, hoogtepunt van het seizoen (nu al).

PS: nog een coole blog gevonden: de moeite en om hier eens wat te lezen http://www.belgiumkneewarmers.com/2007/02/pro.html

 

20:11 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.