27-04-08

The white s*x...

IMG_1725
Wit is DE kleur, wit is de mode, wit is geil, wit is sexy,...

The white sex slaat toe ( http://mudandcowbells.blogspot.com/search/label/White%20Sex ) verspreidt zich als een virus. Daarom witte handschoenen, witte ipod, witte oakley en witte sidi sloefen (die ook heerlijk om mijn smalle voeten passen). Looking PRO. What to wear? White! De kunst is om wel niet te overdrijven wat dan eindig je in white repulsion...nasty.

Jaja, bikers zijn al zo ijdel als een 16jarige pubermeisje.

PS: morgenvroeg vertrekken we naar Frankrijk voor de Chemins du soleil dus zal het een tijdje zonder updates moeten. We horen ook dat het parcours aangepast is omdat er op 1400m hoogte nog 1m sneeuw ligt op de noordflanken. Mijn ouders zijn al op vakantie in de regio en berichten over prima weer...

12:47 | Commentaren (2)

24-04-08

Chemins du soleil vlak bij, Stef zonder ploegmaat...

De Chemins du soleil komen ondertussen wel heel dicht bij. Nog een dikke week en we starten...spannend.

Ondertussen is Stef zonder ploegmaat gevallen. Zijn broer Bram zou samen met hem de Chemins rijden. Tijdens de Kellerwald Bikemarathon vorig weekend konden we nog zien hoe Bram echt wel in vorm zat.

Maar, tijdens een training gisteren werden Bram, Stef en Ward aangereden door een auto. Ward ging vol over de auto (en verbrijzelde daarbij de voorruit en zijn helm), Stef en Bram gingen ook tegen de vlakte. Daarbij brak Bram zijn sleutelbeen, bye bye Chemins du soleil...kl*te.

Hopelijk komt Bram er snel weer bovenop, Stef en Ward gaat het ondertussen al weer goed. Gelukkig hadden ze alle drie een helm op. Bij Ward en Bram hebben ze goed hun werk gedaan.

21:46 | Commentaren (0)

14-04-08

Aprilse grillen, steek de stoof maar goed aan!!

weekend SPA 020
weekend SPA 026
weekend SPA 028
weekend SPA 036

Recept voor bananenbrood rennsportstyle (weinig vetten, geen eigeel):

- 250 gram zelfrijzende bloem

- 175 gram rietsuiker

- 3 bananen

- snuifje zout + nootmuskaat

- 1/2 teelepel kaneel of vanille

- 2 eiwitten

- 125 gram noten (pinda, walnoten, hazelnoten, amandelen, pecanoten)

- 100 gram rozijnen

- 4 eetlepels melk

Prak de bananen en meng ze met al de ingrediënten. Drop alles in een bakvorm en bak het geheel anderhalf uur op 170 graden.

 Succes verzekerd!!!

21:24 | Commentaren (4)

Here comes the ...

..rain again...

IMG_1722

Vanmorgen naar de Ardennen gereden om er te gaan biken, schade in te halen van de stage. Afrit Francorchamps, dikke vlokke sneeuw, tapijtje van 5cm 'white stuff', allee hop terug naar huis. Onderweg regen, regen, regen. Met elke druppel droop de goesting om te fietsen weg.

Bij Ief iets te eten genomen, nog wat zeveren, de gazet lezen (Roubaix en Tornado Tom you know). Dan naar huis met het idee wat 'huiswerk' te doen. Wordt het toch wel niet lichter zeker! Fietskleren aan, zonnebril op, zomerhandschoenen, geen overschoenen, geen rommel in de achterzakjes. Licht en efficient, nice. Hop het bos in, lekker crossen en sjeezen, het ging goed het ging lekker. En toen...je raadt het al...regen...en daarom zit alles al weer in de wasmachine of ligt te drogen op de radiator. Het leven kan toch (vul zelf in) zijn.

MAAR, maar! De goesting is weer helemaal terug. Volgende week Kellerwald Marathon en de voorspellingen kondigen droog weer aan. Tussendoor voor het werk nog even op en af naar Geneve.

http://www.kellerwald-bikemarathon.de

16:35 | Commentaren (0)

13-04-08

Trainingsstage in de Drome, nog eens slecht weer...

Afb016

Afb020

Afgelopen lang weekend op stage in de Drome, in Lus La Croix Haute, etappe-dorp van de Chemins du soleil. Het doel: de eerste etappe verkennen.

En nog eens hadden we pech met het weer, abnormaal winterse omstandigheden voor de tijd van het jaar. Regen, hagel, sneeuw, koude. Het begon nochthans goed op dag 1, dag 2 was een ramp heel de dag neerslag en ijskoude temperaturen. En op dag 3 reden we weer naar huis.........

De eerste fotos hierboven zijn van dag 1, die hieronder van dag 2 en 3.

Hopelijk is het weer over 3 weken wel top!

Afb021

Afb023
Afb024

Hoe het er bij goed weer uitziet kan je enkele logs terug zien...

20:56 | Commentaren (0)

06-04-08

Rider down...

Zowel mentaal als fysiek ging ik vandaag neer...

Het loopt gewoon even niet zo lekker met het biken, de benen voelen nogal altijd als oude verdorde takken aan, goesting is soms ver te zoeken, lichaam is moe en leeg. Mentaal leeg, dipje.

Een moment niet opgelet, paaltje + stuur = crash. Als Bram niet geroepen had had het erger geweest. Nu zag ik nog net het paaltje en kon mijn hand van het stuur halen zodat deze niet gekneld kwam te zitten tussen stuur en paaltje. Een fractie van een seconde later lag ik daar dan, fysiek op de grond. De rode verf van het paaltje hangt nog op de remhendel...IMG_1718

Nu proberen te herbronnen, lekker eten koken voor Griet, Ronde kijken op tv, met de Pebbles gaan wandelen,...rust en vandaag even geen fiets.

PS zet je remhendels nooit te vast, dan kunnen ze uit de weg draaien als je valt en breken ze niet af, had ik de remhendels echt vast gezet had er iets echt kapot kunnen gaan.

12:10 | Commentaren (2)

04-04-08

Nog een kleine maand...

Photo_050
 Nog een kleine maand en we starten in de Raid VTT Les Chemins du Soleil, course Elite. Al een jaar zijn we er mee bezig, urenlange trainingen werden afgewerkt, meermaals haalden we een 'nat gat', kilos modder werden van A naar B gereden. En nu, nu begint het nog maar pas. De laatste weken in rechtstreekse aanloop naar de wedstrijd. De laatste kansen om de vorm op peil te brengen. Dit alles moet dan nog eens gekoppeld worden aan de job en het priveleven. Op het werk staan er heel wat klantenbezoeken en een grote beurs in het buitenland op de agenda, op zich al slopend en zwaar. Dan tussendoor nog een lang weekend naar Frankrijk (parcours verkennen) en nog een weekend naar Duitsland (Kellerwald Bike Marathon als voorbereidingsrace). Ik zal dus niet veel in mijn eigen bed kunnen slapen deze maand. Ik zal blij zijn wanneer april voorbij is en het is nog maar net begonnen.

Maar als ik dan de foto hierboven zie dan komt de goesting weer helemaal terug, dan weet ik dat het fantastisch zal zijn. Het blijft natuurlijk afwachten of we nog gaan genieten van het landschap tijdens de wedstrijd. Gelukkig kunnen we er tijdens de verkenning volgend weekend al eens goed naar kijken.

We starten ook als echte underdogs/outsiders lees het nieuwsberichtje hieronder maar... http://www.mtbikers.net/phpnews/news.php?action=fullnews&... 

14:22 | Commentaren (0)