26-05-08

Helden of zotten?

Klimtijdritten,

als iets de verwezenlijking van de ultieme pijn is dan moet het wel de klimtijdrit zijn. Of het nu in een Giro d'Italia is of voor jezelf om de beste tijd op de Mont Ventoux neer te zetten, afzien zal je doen, afzien is de orde van de dag.

Vandaag was het nog eens een dag voor helden (of de zotten voor hen die er ver af staan)...klimtijdrit op de Kronplatz. De Kronplatz een prachtig stukje Dolomiten een prachtig stukje Sud Tirol. Stef en ikzelf kennen de Kronplatz, twee keer al reden we er tijdens de Transalp naar toe. De klim is genadeloos, duurt eindeloos lang is altijd steil en nooit gemakkelijk. Boven aangekomen is het zicht prachtig, het fameuze 360graden panorama over de Dolomiti.

DSC_0424

Na de Kronplatz volgde een razend snelle afdaling naar Sankt Vigil of San Vigilio, waar alles ineens beter is. De cappucino, de pasta party met de legendarisch lasagna, het vrouwelijk schoon, kortom la bella Italia...

Vandaag was S. Vigil niet de finish maar de start, voor de wielen van de renners geen afdaling maar een klim, een klim om U tegen te zeggen. Steilste stukje 24%! Een tijdrit dus voor de klimspecialisten een levende hel voor de niet-specialisten. Een magische plaats waar mannen gekleed in strakke roze pakjes aangemoedigd worden door horden tifosi, een plaats waar een Belg laat zien dat er meer is dan Boonen in tomatensaus alleen. Een nieuwe VDB staat op Jurgen Van Den Broeck werd 12de en staat nu goed en wel in de top 10 algemeen. Fantastisch! Ik wens hem een mooie toekomst toe als coureur eentje die ver weg blijft van het lot van die andere VDB...

decoration

De winnaar (nen Italiaan met een vette nekmat) vlamde trouwens met een ongeloofelijke 19,14km/u naar boven, waanzin! Contadoper blijft in het roze.

http://www.pezcyclingnews.com/?pg=fullstory&id=5928&a...

PS de roze sokken zijn in aanbieding http://www.doperssuck.com/

20:15 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.