22-08-08

Olympia fever

De olympische koorts bereikt stilaan het hoogtepunt voor ons MTBers. Tot op het einde van de spelen hebben we moeten wachten en nu is het bijna zover. De olympische MTB wedstrijden worden morgen gereden.

2008OlympicMTBcourse04

 

De dames zullen eerst het parcours opgaan, om 03u00 's morgens (onze tijd) rijden zij hun wedstrijd. Daarna volgt de voor ons belangrijke wedstrijd bij de mannen.

Om 09u00 onze tijd zal het startschot knallen en zullen spieren heftig samentrekken om snel te starten. We hebben het geluk dat we 3 Belgen aan de start hebben.

Roel, absolute wereldklasse, belgisch kampioen en wereldkampioen marathon MTB. De vraag is of het parcours niet te snel en intensief zal zijn, hij is meer de man van lange zware beklimmingen ipv korte steile powerclimbs. De hitte zal voor hem geen probleem zijn, hij woont in een van de warmste Dolomieten dorpjes. Naast Roel start ook Sven Nys, veldcrosser par excellence, ex kampioen van Belgie MTB, topsporter in hart en nier. Hij kan volgens mij wel eens voor een verrassing zorgen op dit parcours. Het parcours is een soort veldcross parcours. Korter dan een MTB parcours normaal is, vele korte beklimmingen (Koppenberg, Treviso, ...) enkel een iets 'hevigere' ondergrond dan een modderige veldcross. Zijn grootste vijand? De hitte en luchtvochtigheid, er worden temperaturen van 33 graden verwacht...heet dus zeker als je 2 uur lang over een parcours met steeds weer klimmen en dalen, draaien en keren moet jakkeren.

Dan hebben we nog Filip Meirhaeghe, vlak voor de spelen van Athene betrapt op EPO gebruik, 'bekend' dat hij gebruikt heeft (zou hij het ook bekend hebben mocht hij niet betrapt geweest zijn?). Ex dopers bakken er meestal niet veel meer van dus van de Filip verwacht ik niet teveel.

Maar de concurrentie is sterk, Absalon is altijd een gevaar, maar op het WK speelde de warmte hem al parten en smolt het ijs onder zijn wielen, waardoor hij dan ook 'door het ijs zakte'. De zwitsers hebben een beresterk team met de regerende wereldkampioenen bij de Elites en de Beloftes aan de start. Voor deze mannen is het altijd uitkijken want zij kunnen op elk parcours uit de voeten.

Nog een nachtje slapen en we weten het...spannend.

13:41 | Commentaren (1)

Commentaren

ik vond het is boeiend en wel veel om te lezen hoor maar dat is niet erg hoor zo leer ik iets bie .


Ik kom eigenlijk niet van België hoor
maar ik kan al heel veel belgisch praten hoor


groetjes van Gina

Gepost door: Gina | 21-09-08

De commentaren zijn gesloten.