28-12-08

Over trainen, ziek zijn en wisselkoersen.

De afgelopen week werd gevuld met mooie trainingsritten, kalkoen eten, pakjes uitpakken en nog wat trainen. Om dan zaterdag kotsmisselijk wakker te worden met acute diarree en braakneigingen. De neigingen gingen uiteindelijk over in 'the real deal'. Alle kracht stroomde met elk samentrekken van maag of darmen uit mijn lijf. Alle spieren en gewrichten deden pijn. Ondertussen gaat het al weer beter maar het is duidelijk dat het krachten gekost heeft. Spijtig want de trainingen gingen zo goed.

De kerstman bracht dit jaar weer leuke kados van een warme sjaal tot een prachtige vola HV1 kraan voor ons toilet.

decoration

 

Ondertussen is de koers van de engelse pond ook de dieperik ingegaan. http://www.tijd.be/beurzen/190032910?ret=graph

Tijd dus om voor mezelf ook nog een kestkado te kopen. Mijn oog is gevallen op een moderne vervanger van het oude stalen crosskader dat ik in september opgemaakt had. Het oude stalen frame had te weinig ruimte voor de crossbanden en door de lange dropouts is het ook heel lastig om het achterwiel vlot in en uit het frame te halen.

decoration

Met wat geluk is het frame er deze week nog. Spijtig genoeg zijn de vorken bij zowat alle online bike shops uitverkocht. Daarvoor zal ik dus nog eens de toer van de lokale bikeshops moeten doen.

Voor iedereen nog een late vrolijke kerst en alvast het beste voor 2009.

21:36 | Commentaren (2) | Tags: cross, vola

14-12-08

winter updates

De winter is nu helemaal in het land, koude en vroeg donker, niet meteen het leukste dat er is. De winter kan ook mooi zijn. Gisteren ochtend scheen de zon door de prachtige poort van onze overburen.

overburen

Maar ondertussen is het ook tijd om terug in gang te schieten. Nog een dikke 5 maanden en de start van de Chemins Du Soleil wordt alweer gegeven. www.raid-vtt.fr Tijd dus om met het echte trainen te werken. Na de Adrenalina hebben we niet stilgezeten maar ook niet echt getraind. Gewoon het vormpeil op een acceptabel niveau gehouden. De zondaagse toertochten met de crossfiets afgewerkt.

IMG_2574

Het rijden met de crosser gaat me ondertussen steeds beter af. Het is toch wel anders dan een MTB, maar uiteindelijk beter geschikt voor de vlaamse toertochten. De smalle bandjes kleiven door alle drek en geven toch verbazend veek grip. Bergop is het een kwestie van de kracht te doseren, grip te houden op het achterwiel en in balans te blijven. Het is ook heerlijk te voelen hoe de fiets soms door de bochten glijdt en bij het optrekken de modder of het gras omhoog geworpen wordt.

Vanaf nu zal de crosser ook dienst gaan doen voor de duurtrainingen op de weg. In het kerstverlof zal een eerste stevige basis gelegd worden.

Naast trainen zal er in het kerstverlof ook nog aan ons huisje gewerkt worden, nog wat kleinere werkjes afwerken die blijven liggen zijn na de verhuis. Gisteren hebben we onze eerste design iconen aangekocht. Twee Verner Panton stoelen, in de junior uitvoering (de juniors om er op te zetten zijn er nog niet...).

IMG_2571

Gekocht bij Vitra aan de helft van de prijs dankzij bonnen uit De Standaard. Bij Vitra was het trouwens heerlijk wegdromen van een Eames Aluminium Group EA124 3n 125. http://www.antwerpen.vitrapoint.be/intro.htm

decoration

Het lijkt me een heerlijk zeteltje om na een zware training nog even de dirt www.dirtmag.co.uk of de dwell www.dwell.com te lezen om dan een zalig verdiend dutje te doen...sweet dreaming...