27-01-09

De geboorte van een fietsframe

Kijk hier hoe stap voor stap een fietsframe gemaakt wordt. Het gaat hier om het vakmanschap van Pereira die prachtige stalen fietsen maakt.

http://www.flickr.com/photos/79122810@N00/sets/7215760222...

Bijkomende uitleg krijg je als je een keer op een foto klik.

decoration

20:48 | Commentaren (0)

23-01-09

Noteer in uw agenda:

decoration

11:16 | Commentaren (1)

19-01-09

Nieuw crossframe en regenachtige dagen

Het nieuwe crossframe dat ik door de lage pond kon kopen (meer dan 100 euro uitgespaard wat ruw weg 33% korting is) kwam dan vorige week eindelijk binnen. Afgelopen weekend ging ik dan op zoek naar een passende vork en een balhoofd.

IMG_2592

Zaterdagavond kon het geheel dan in elkaar gezet worden, alle andere onderdelen werden van de oude crosser genomen of uit mijn persoonlijke stock. Een wit stuurlint en witte Hudz maken het geheel pro en helemaal af. Het stuurlintje is van een materiaal dat heel makkelijk af te wassen is, wel gemakkelijk voor een winterfiets.

De crosser staat dus goed en wel in elkaar en dan begint het te regenen. Dat levert altijd een heleboel doornatte was op.

IMG_2586

Nu zal ik onze kelder/werkplaats maar eens opruimen. Het lijkt wel of er een bom ontploft is...

PS ondertussen zijn we ingeschreven voor de chemins du soleil, www.raid-vtt.fr en net als vorig jaar weer met startnummer 13

19:13 | Commentaren (3)

11-01-09

Wintertochtje.

Vandaag een prachtig wintertochtje gereden in Beverlo. Niet te koud en de sneeuw had de ideale samenstelling. Mooi winterzonnetje erbij. Heerlijk...

17:01 | Commentaren (0)

06-01-09

Yeti ASRc cancelled

no more

 De bestelling is gecancelled. In tijden van economische stagnatie of zelfs regressie heb ik liever 'nen iet wat dikkere spaarboek dan nen dikke bike'. Gewoon kwestie van iets achter de hand te houden en wat vet op de soep te laten.

Ik heb hier natuurlijk wel een hele doos onderdelen liggen voor een tweede bike. Dus ben ik nu op zoek naar een funky kader om daar al die spullen op te hangen. De dean kan dan eerder licht en met een vaste vork afgemonteerd worden, de andere bike zal er dan een zijn voor het ruigere werk met schijfremmen en 100mm veerweg. Ik denk nu aan iets van een van deze jongens (goede tips voor hardtails onder de 1000€ -1200$ zijn steeds welkom) http://www.rocklobstercycles.com/ http://www.ahrensbicycles.com/ 

http://www.spookybikes.com/news/index.php http://www.curtisbikes.co.uk/ 

http://www.curtlo.com/ http://www.firstflightbikes.com/newgoat.htm 

http://www.salsacycles.com/

Ergens doet het wel pijn in mijn hartje, maar dat gaat wel over. Zal een yeti dan altijd een droomfiets blijven???

 

21:21 | Commentaren (2)