04-06-09

Nieuwe achterdemper voor de Spark

Niet helemaal tevreden met de Scott Nude TC demper voor de achtervering van mijn Spark heb ik besloten om de demper te vervangen.

 

Doordat er geen platform demping op de Scott demper zit heeft deze de neiging om wat te wippen bij het trappen. De hoeveelheid beschikbare veerweg kan je regelen met de tracloc hendel aan het stuur. Maar dan moet je er wel aandenken om alle beschikbare veerweg vrij te geven bij het afdalen en terug te reduceren bij het klimmen of de vlakke stukken. De lock-out functie gebruik ik nooit (ook omdat ze soms de dienst weigert).

Afgelopen weekend heb ik dan even getest met een Fox RP3 demper (geleend uit de Turner van Stef) en was meteen onder de indruk van deze demper. Geen wippen bij het trappen, geen gedoe met hendels en een lekker gevoel over heel de veerweg.

Fox biedt de RP3 niet meer aan maar wel de vergelijkbare RP23, zowat de standaard in de markt. Bij mijn zoektocht naar deze demper op het internet viel de prijs me toch wel tegen.

Na enkele dagen nadenken en verder onderzoek kwam de Rock Shox Monarch 4.2 boven water. Deze heeft zeer veel instelbare eigenschappen, is licht van gewicht, kwalitatief in orde en meer dan 150 Euro goedkoper dan de RP23.

decoration

Deze demper heb ik nu besteld bij www.bike-components.de

Meer informatie kan je vinden op:

http://www.cyclingnews.com/tech.php?id=tech/2008/reviews/SID_monarch_dec08

http://www.sram.com/_media/techdocs/08%20User%20Manual%20-%20Monarch.pdf

15:29 | Commentaren (1)

Commentaren

De demper is onderweg vanuit de winkel (www.bike-components.de), meer details en evaluatie zodra ik wat deftige rijervaring met de demper heb.

Gepost door: Pieter | 25-06-09

De commentaren zijn gesloten.