14-07-09

VTT Bolland een verslag

De Raid Des Chantoires in Bolland was weer een succes!

Ondanks het vele slechte weer voorafgaand aan de rit (ook 's morgens nog op weg naar Bolland) was het dikke pret.

Het weer zorgde er ook voor dat mijn keuze om de raid toch te rijden een last minute beslissing was, pas zondagochtend heb ik de knoop doorgehakt en ben ik in de auto gestapt.

Nog net bij de laatsten kunnen inschrijven (rond 9u30) en dan vertrokken voor 96km plezier.

decoration

Het parcours was nat en zeer modderig (normaal na zoveel regen), maar het was niet verzopen, op alle plaatsen was het te doen, het bolde alleen iets zwaarder en er was iets minder grip.

De eerste helft van de rit verliep eigenlijk zonder moeilijkheden, even verkeerd gereden in Nessonvaux, maar niks erg.

Halverwege de passage van de Ninglinspo ben ik dan even gestopt bij een Nederlander die te voet stond met een lekke band. Toen ik hem vanuit de achtergrond naderde had ik al gezien dat hij op grote wielen reed (29inch). Toen ik dichter kwam zag ik dat hij ook met een singlespeed en zonder vering op weg was, respect want niet eenvoudig op een rit als deze. Hij zei dat hij geen pomp bijhad om zijn achterband op te pompen. Met behulp van mijn een tweede CO2 patroon kon hij al snel zijn weg verder zetten. Verderop moest ik zelf even stoppen om mijn zadel terug vast te zetten. Schijnbaar is er toch een probleem met de New Ultimate zadelpen, op de een of andere manier komt het zadel telkens weer los. Vorige week verloor ik zo al mijn zadel in Oud-Heverlee. Ondertussen heb ik denk ik een oplossing gevonden voor dit probleem.

In het tweede deel heb ik dan het tempo wat opgedreven om te proberen onder de 5 uur binnen te komen. Maar het zat er niet meer in, de tank was leeg (te weinig gegeten) en na 5u en 9 minuten reed ik terug over de finish. Moe maar zeker en vast voldaan.

Uitslag hier: http://www.vttbolland.be/Classements/Resultats_Raids.htm (klik op 96km en dan op affichage)

12:57 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.