19-08-09

Nieuwe gympen

Nieuwe schoentjes daar kunnen ze mij altijd plezier mee doen.

Na verschillende merken geprobeerd te hebben had ik nog steeds niet de juiste MTB schoen gevonden.

  • Specialized: te breed en dus te los
  • Pearl Izumi: te laag aan de wreef (verder wel heel goed)
  • Sidi: tikje te breed/te los, drukpunten op de zool, het profiel onder de zool is te smal waardoor ze makkelijk omslaan bij het lopen.

Voor mijn verjaardag heb ik me dan een paar Gaerne G.Wallaby cadeau gedaan (zie ook post van 6 september: http://rennsport.skynetblogs.be/archive-month/2008-09 )en tot nu toe zijn dit mijn beste fietsschoenen.

gaerne g wallaby 003

Brede zool (loopt ook over de gehele lengte) met veel steun, de juiste breedte en hoogte aan de wreef en een vaste pasvorm zonder te drukken. De tong is ook extra dik en zacht wat ervoor zorgt dat ze heel mooi aanpassen.

Doordat ze geen gaas verwerkt hebben in de schoenen zijn ze ook makkelijk proper te houden, het leer kan je heel eenvoudig afwassen. Ondanks het gebrek aan gaas worden de schoenen toch niet te warm.

De kers op de taart is de lederen binnenzool voor dat beetje extra luxe. Op het niveau van de prijs zitten ze zeker goed, ze zijn ongeveer evenduur als de vergelijkbare Sidi Eagle 5, maar de afwerkingskwaliteit is veel hoger. De pasvorm van schoenen is natuurliijk heel persoonlijk en voor mij zijn deze perfect.

gaerne g wallaby 004

gaerne g wallaby 006

De hi-top pearl izumi sokken (model tour) haalde ik bij www.supersocks.nl zij leverden me ook nog de defeet aireator hi tops. Zij hebben verschillende soorten en merken fietssokken in hun assortiment, voor iedere stijl en smaak.

14:54 | Commentaren (1)

Commentaren

t'Is dat Italiaans vlaggetje dat het 'em doet ;-)

Gepost door: Ruth | 19-08-09

De commentaren zijn gesloten.