27-08-09

Naef

Ralph Naef een van mijn helden op de MTB. Top XC rijder, Marathon-expert en ondertussen ook rizer-bar-rijder.

decoration

Vorig jaar niet mee naar Peking (de Zwitsers hadden overschot aan selecteerbare rijders) en dit jaar niet naar het WK (serieuse valpartij op training).

Maar, hij start nu zaterdag wel in de Nationalpark Bike-Marathon.

Hieronder nog een video over der Ralph:

http://videoportal.sf.tv/video?id=11c7afdb-5c61-4e2d-9474...

 

13:43 | Commentaren (0)

26-08-09

Nationalpark Bike-Marathon 29/08/09

Het is bijna zover. Nog even en we zijn weer onderweg naar de Alpen. Vrijdag vertrekken we richting Scuol (CH) om er zaterdag de Nationalpark Bike-Marathon te rijden. Zoals je hieronder kan zien is het een deftige rit en zit het venijn duidelijk in de staart.

decoration

De weersverwachtingen voorzien regenbuien in de loop van de nacht van vrijdag op zaterdag. Hopelijk blijft het de dag van de wedstrijd droog, op de hoogste pas kan regen al snel in sneeuw veranderen...(in dat geval heeft de organisatie wel een alternatieve route).

Info rond de wedstrijd: http://www.scuol.ch/de/navpage-NationalparkBikeMarathonSC...

11:38 | Commentaren (1)

19-08-09

Nieuwe gympen

Nieuwe schoentjes daar kunnen ze mij altijd plezier mee doen.

Na verschillende merken geprobeerd te hebben had ik nog steeds niet de juiste MTB schoen gevonden.

  • Specialized: te breed en dus te los
  • Pearl Izumi: te laag aan de wreef (verder wel heel goed)
  • Sidi: tikje te breed/te los, drukpunten op de zool, het profiel onder de zool is te smal waardoor ze makkelijk omslaan bij het lopen.

Voor mijn verjaardag heb ik me dan een paar Gaerne G.Wallaby cadeau gedaan (zie ook post van 6 september: http://rennsport.skynetblogs.be/archive-month/2008-09 )en tot nu toe zijn dit mijn beste fietsschoenen.

gaerne g wallaby 003

Brede zool (loopt ook over de gehele lengte) met veel steun, de juiste breedte en hoogte aan de wreef en een vaste pasvorm zonder te drukken. De tong is ook extra dik en zacht wat ervoor zorgt dat ze heel mooi aanpassen.

Doordat ze geen gaas verwerkt hebben in de schoenen zijn ze ook makkelijk proper te houden, het leer kan je heel eenvoudig afwassen. Ondanks het gebrek aan gaas worden de schoenen toch niet te warm.

De kers op de taart is de lederen binnenzool voor dat beetje extra luxe. Op het niveau van de prijs zitten ze zeker goed, ze zijn ongeveer evenduur als de vergelijkbare Sidi Eagle 5, maar de afwerkingskwaliteit is veel hoger. De pasvorm van schoenen is natuurliijk heel persoonlijk en voor mij zijn deze perfect.

gaerne g wallaby 004

gaerne g wallaby 006

De hi-top pearl izumi sokken (model tour) haalde ik bij www.supersocks.nl zij leverden me ook nog de defeet aireator hi tops. Zij hebben verschillende soorten en merken fietssokken in hun assortiment, voor iedere stijl en smaak.

14:54 | Commentaren (1)

18-08-09

200k

Allez ik kan het nog, vandaag nog eens een training van 200km afgewerkt en het gind nog redelijk goed ook. Nu de compressiekousen aan en morgen wat losrijden.

Donderdag zal het een ander soort training zijn, dan moet ik een berg zand uit mijn tuin in een container op straat zien te hijsen. Helpende handen steeds welkom...

22:13 | Commentaren (0)

16-08-09

Strap

Dit weekend heb ik een riem gemaakt als alternatief voor het vast-tapen van de reserveband op de zadelpen. Met een strook velcro, een bewerkte gesp en wat naaiwerk kwam de riem tot stand. Het resultaat is echt goed en duidelijk beter dan wat je met tape kan bereiken. In een wedstrijdsituatie heb je ook sneller toegang tot de band en CO2-pomp.

tube strap 001tube strap 002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velcro, kan je bij oa Veritas kopen. Ik heb nu 20cm vrije lussen (2cm extra voor bevestiging aan gesp) en 12cm vrije haken (2cm extra voor overlap met lussen en bevestiging), de lussen kan je gerust enkele cm langer nemen.

tube strap 003

Gespen kan je kopen bij oa AS Adventure. De gesp werd ingekort.

tube strap 004

21:46 | Commentaren (0)

The coolest?

In mijn ogen de coolste DH-bak, de Evil Revolt. The looks, the graphics, the whole deal : VET! klik op de foto voor meer Als er nu eens iemand was die zo'n coole xc-rockets zou maken...

IMG_0595

14:22 | Commentaren (0)

15-08-09

Pro bikes

Ik vind weinig dingen leuker dan het bekijken van de fietsen van professionals of gesponsorde rijders. Op deze website kan je er al hel wat vinden.

http://www.cyclingdirt.org/videos/coverage/view/234969-pr...

voorbeeldje:

 

Cycling Videos on CyclingDirt

16:02 | Commentaren (0)

11-08-09

Bataille des Ardennes 2009

De Bataille des Ardennes,..., vanaf nu een van mijn favoriete tochten in Belgie.

Waarom? Omdat het lang geleden was dat ik me nog eens zo goed geamuseerd heb op de MTB in Belgie.

Het parcours was een pareltje met lange beklimmingen, snelle afdalingen en weinig asfalt. De 5 bevoorradingen werden ook gesmaakt, zeker met het dorstige weer.

Alles bij elkaar hebben we ons dus nog eens goed geamuseerd en was dit een goede voorbereiding op wat nog komen gaat.

10:11 | Commentaren (0)

10-08-09

The man that brought the rizer bar to MTB

Jason mcRoy (RIP), reebok eliminator, 90's cool....

Noot: 60mph = meer dan 90km/u

19:49 | Commentaren (0)

08-08-09

Spark updates

Sinds de presentatie in mei is er al weer heel wat veranderd aan de Spark ( http://rennsport.skynetblogs.be/archive-month/2009-05 ).

Het doel was om het gewicht naar beneden te brengen en de functionaliteit te verhogen.

Spark aug 09 004

De belangrijkste wijzigingen:

  • zadelpen Ritchey Carbon (238g) vervangen door New Ultimate Carbon (180g)
  • Demper Scott Nude (300g) vervangen door RS Monarch 4.2 (231g)
  • Vork Fox F100X (1689g) vervangen door RS Sid Race (1448g)
  • Kabel voorderailleur Gore Ride On (29g) vervangen door Nokon (22g)
  • Bouten achtervering en demper staal (36g) vervangen door titaan (22g)
  • Hope Mono Mini 06 vervangen door Mono Mini 07 (25g zwaarder)

Daarnaast staan er nu ook ander banden op, maar deze wissel ik vaak naargelang het parcours, dit kan een effect hebben van +120g tot -80g op de getoonde combinatie Vredestein BP Xtrac 2.0 + Schwalbe NN 2.1

Vandaag staat de Scott op een 9.590g wat niet slecht is voor een betrouwbare en snelle full suspension.

De RS demper presteert beter dan de Scott Nude, de RS heeft een platform demping waardoor je niet hoeft te prutsen met een afstandsbediening op het stuur om de juiste demper setting te kiezen. Deze demper maakt het rijden heel wat eenvoudiger en ook het pompen bij het klimmen is weggenomen.

Met de RS Sid heb ik nog te weinig ervaring op het terrein, maar het lage gewicht is een duidelijke bonus en toch is ze stijver dan de Fox F100X.

De Vredestein BP Xtrac is een goede band als je hem in de juiste omstandigheden gebruikt, dwz droog en niet te ruw terrein, dan kan deze band dienen als voor- en achterband. Voor het stevigere werk verkies ik toch een Schwalbe Nobby Nic vooraan te monteren. De Vredesteins die ik heb wegen 495g en 505g in de 2.0 versie. De slijtage van deze band is ook eerder hoog.

De Hope Mono Minis werden door een recenter model vervangen omdat ik een PM klauw nodig heb voor de SID. Het verschil met de vorige generatie Mono Mini is echter heel groot. Een veel beter gevoel in de remhendel (volgens mij door de stijvere hendel).

Morgen zullen we het geheel nog eens op de proef stellen in de Ardennen.

Spark aug 09 006

Spark aug 09 008

 

Spark aug 09 010

 Spark aug 09 012

Spark aug 09 015

16:34 | Commentaren (0)

06-08-09

Houffalize WC 2009 Video, een pareltje!

Houffalize World Cup 2009 from Mountain Bike Rider on Vimeo.

16:33 | Commentaren (0)

04-08-09

Sean Kelly wegrit

Afgelopen zaterdag reden we de Sean Kelly, een klassieker onder de toeristenritten in de Ardennen.

De rit vertrekt vanop de Baraque de Fraiture, aan de afrit van de snelweg was het al meteen file, nog nooit had ik het hier zo druk gezien.

De organisatie heeft het parcours gewijzigd ten opzichte van de voorbije jaren, dit bleek een succes te zijn. Het vorige parcours ook prachtig maar de nieuwe versie heeft net iets meer. The usual suspects zoals de Redoute, Chambralle en Ferierres zitten er nog steeds in, afzien gegarandeerd!

En afzien heb ik gedaan! De naweeen van de kater na mijn verjaardagsfeestje, het vroege opstaan en een week niet fietsen lieten zich voelen. De laatste kilometers gingen heel moeizaam en het was duwen om vooruit te geraken, de opluchting en voldoening aan de aankomst was groot.

Nu zondag rijden we in Trooz de Bataille Des Ardennes (als alternatief voor de Chouffe Marathon) een miskende klassieker onder de Ardennenritten. Nu maar hopen dat het goede weer zich doorzet en dan kunnen we genieten van een lekker parcours (1 keer in de zomer een rit als in Bolland is genoeg).

Fotos Kelly: http://www.firstfotofactory.com/cgi-bin/cosmoshop/lshop.cgi (geef nr 948 in)

Info bataille des ardennes: http://forum.mountainbike.be/viewtopic.php?t=64812

http://users.skynet.be/vttrooz/BA2009.htm

 

11:06 | Commentaren (0)