22-01-10

Big wheels start rolling...

en als ze rollen blijven ze rollen.

Tune springt nu mee op de kar en stuurt het volgende bericht de wereld in:

nl_29er

Nach dem Radsport-Weltverband UCI hat jetzt auch der deutsche Radsport-Verband BDR nachgezogen und 29-Zoll-Bikes für die Deutsche Meisterschaft und die Bundesliga erlaubt. Bisher durften die Laufräder von Wettkampf-Bikes nur einen maximalen Durchmesser von 26 Zoll haben. Offiziell veröffentlicht wurden die neuen Wettkampfbestimmungen des BDR im Anschluss an die Sitzung des Hauptausschusses am 20. März. Die UCI hatte die Ausstattung mit 29-Zoll-Laufrädern bereits seit 2004 zugelassen.

Natürlich gibt es auch einen leichten 29er Laufradsatz von Tune. Der Scheibenbremslaufradsatz kommt auf 1454 g.

Het komt erop neer dat de duitse wielerbond nu ook 29" wielen toelaat in zijn wedstrijden. Dit is een belangrijke stap in de doorbraak van de 29'' in Duitsland en dus ook in Europa (Duitsland is een van de grootste, zoniet de grootste MTB-markt). De tune wielen zullen traditiegetrouw uit hun eigen naven met Notubes velgen bestaan.

Notubes heeft ondertussen ook de zeer interessante Crest velg gelanceerd. Deze velg heeft een redelijk laag gewicht en een grote binnenbreedte waardoor de buitenband beter op de vleg komt te staan. Nu al te koop bij www.singlespeed.nl

decoration

 

16:27 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.