22-02-10

spinning round 'n' round

Nieuwe naafjes op de kop getikt:

superstar superleggera + superfast blog

Superstar components Superleggera achternaaf en Superfast voornaaf. De eerste indrukken zijn heel goed, de lagers lopen heel zacht (veel zachter dan Hope, vegelijkbaar met tune) en het freewheel grijpt heel snel vast (bijna als een Chris King). Het geluid van het freewheel is ook eerder zoals een Chris King dan een Hope of tune.

superstar nds blog

 Het gewicht van de naven is 160g voor de voornaaf en 300g voor de achternaaf (slechts 2g en 1g boven aangegeven gewicht!), hiermee zitten ze in de buurt van een paar Chris King.

superstar ds blog

 Nu is het nog een beetje afwachten hoe de wielen op de bouwen. Ik denk aan Mavic reflex vlegen en Dugast Rhino XL banden voor op de niner of ik laat ze opspaken met de Notubes Olympic velgen die ik nog op stock heb liggen als wielset voor de Spark.

De prijs van de naven is ook zeer goed (£120/set). Natuurlijk moeten ze nog bewijzen dat de kwaliteit ook goed is, meer informatie daarover als er al wat kms opstaan).

http://superstar.tibolts.co.uk/index.php?cPath=31&osC...

22:32 | Commentaren (1)

Commentaren

Voornaaf: doet het perfect geen enkel probleem mee, lagers lopen super smooth.

Achternaaf:
- lagers: tot nu toe top en super smooth
- freewheel: slipt niet door (ook niet met een singlespeed en 32-14 in wedstrijdsituaties), pakt supersnel aan door de fijne vertanding, klingt als een CK.
Enige nadeeltje is de non drive side spacer, deze komt steeds los. Heb deze nu met loctite erop nog eens goed vastgezet, moet nog testen of dit houdt.

Algemene indruk: Voor de prijs die ik ze destijds betaald heb kan ik niet klagen en neem ik het probleempje met de achternaaf spacer er wel bij. Voornaaf kan je zonder nadenken nemen, is natuurlijk ook redelijk safe, daar kan weinig aan verkeerd gaan.
Achternaaf wacht ik nog even af wat de loctite brengt.
Let op, deze naven zijn nog niet herhaaldelijk aan echte modder blootgesteld, daarvoor heb ik een setje met Hope naven (maar ik zou een setje met Tune of ZTR naven ook niet door onze winters jagen).

Gepost door: Pieter | 17-08-10

De commentaren zijn gesloten.