13-04-10

Aanloop naar Kellerwald

Afgelopen zondag reden we Olne-Spa-Olne een toertocht/chrono die vanuit Olne (net achter luik) via Theux naar Spa gaat en dan terug naar Olne. 72km over berg en dal.

'S morgens werd ik wakker met wat keelpijn, maar het leek wel mee te vallen. Na een ontbijt pikte ik Stef op om dan in Geel de andere XC Bikers op te pikken (Ief, Wim, Reno). In Olne aangekomen gaf de thermometer van de auto slechts 4 graden aan, daarbij nog eens een strak windje en het was best koud.

Onderweg liep het voor geen meter, alles liep stroef. Was het omdat de beentjes moe waren van de trainingen van vrijdag en zaterdag? Zwoegend bereikte ik de bevoorrading op 40km, ik besloot mijn achterband wat platter te zetten in de hoop zo wat meer rolcomfort te krijgen. Toen merkte ik dat mijn achterwiel slecht gemonteerd was en dat het serieus sleepte. Daarom dus dat het zo zwaar liep! 'S morgens had ik nog zitten vloeken op de ingenieur die de drop outs van de Scott Spark gemaakt heeft, terecht dus.

Met frisse moed begon ik aan de laatste 32km (die er 35 werden na een kleine omweg). Van toen af liep het heel wat beter.

Het parcours was echt de moeite met een afwisseling van bredere wegen en zeer fijne singletracks. De bevoorradingen daarentegen stelden niet veel voor (eigenlijk ronduit slecht), zeker voor het hoge inschrijvingsgeld.

Maandag werd ik wakker met een serieuze 'snotneus' de keelpijn was weg maar heeft zich duidelijk verplaatst naar hogere regionen. Nu maar hopen dat dit tegen zondag (Kellerwald Marathon) goed komt.

Ondertussen heb ik de Niner ook klaargemaakt voor de Kellerwald, fietscomputer gemonteerd om de tijd en kilometers in het oog te houden, zadel vervangen door een Speedneedle, 16T kransje vervangen door een 18T (een 21T gaat mee als back up). De fiets is er klaar voor, het manneke nog niet...

We hopen natuurlijk ook op wat warmer weer voor de Kellerwald, afgelopen zondag was het toch te koud om te koersen.

decoration

10:23 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.