25-05-10

Ardennes Trophy La Reid 24/05/10

Om half zeven 's morgens spring ik op de Niner, met de rugzak op de rug fiets ik naar Geel. In Geel aangekomen laden we de fietsen op de auto en trekken we met 3 XC Bikers (Ief, Wim, mezelf) naar 'Dardennen', meer bepaald naar La Reid voor de Ardennes Trophy.

getimage2

Foto copyright: http://www.bloggen.be/mtblily/

In La Reid aangekomen is de overrompeling meteen zichtbaar, overal hordes bikers onder een stralende zon, top! De inschrijvingen gaan dankzij onze digitale ID kaarten heel vlot en voor we het weten staan we in de startboxen. Ief en Wim starten op de 90km, ikzelf op de 70km. Op de Niner steekt nog het verzet van de Chemins (32x21), maar wel terug de kleinere remmen (160mm-140mm) en vaste Niner vork ipv de Fox, ook mijn nieuwe paarse titanium snelspanners -bling-. Fietsje meteen een pak lichter en vinniger. De vaste vork bleek achteraf geen slechte keus, de 140mm remschijf achteraan mocht wel een maatje groter.

Op de startklim kan meteen een eerste schifting gemaakt worden, maar daarna gaat het parcours over in lopende hellingen waarvoor mijn verzet eigenlijk wat te licht is. Gelukkig komt daar na enkele rivierdoorkruisingen verandering in en gaat het van dan af constant steil op en af. Tijd dus om bergop vol in het rood te stoempen en op alle andere stukken te bekomen van de inspanning. De Niner klimt weer als en geit en schiet als een raket de bergen af. Op de klimmen is het echt harken, soms liggen er veel losse stenen, andere keren ligt er veel modder. Vaak moet ik door de berm om tragere klimmers (met hun koffiemolentjes) te passeren. Met de singlespeed kan je maar op 1 manier klimmen en dat is vollen bak! Af en toe kan ik even 'sur -place-en' om dan weer aan te gaan.

De eerste bevoorrading passeer ik, ik had nog genoeg drinken en eten op zak. Bij de tweede bevoorrading stop ik wel. Drinkbussen vullen (in 1 drinkbus spuit ik een gel om sportdrank te maken), stukje rijstvlaai binnen en nog even de ketting laten smeren. De mecanicien haalt zijn mooiste vlaams boven:

- Dat is een mooie fiets!

- Dank u...

- U moet goede benen hebben.

- Bwah, heb gewoon heel de winter singlespeed gereden.

- Ja, maar niet in Theux!

- Nee, maar vorige week wel nog in de Alpen.

- Huh! -met verstomming moet hij even lachen-

Op het einde zitten nog enkele stevige beklimmingen die we ook kennen uit o.a. Olne-Spa-Olne. Aan de beruchtte T-splitsing () nemen we de goede richting en na 4u11min kom ik over de aankomst. Het is nog even wachten op Ief en Wim want zij zijn op die splitsing wel verkeerd gereden (Wim doet zo zelfs 26km extra!!). Moe maar voldaan (dankzij de 'pain sausis') rijden we terug naar de stille kempen.

Uitslagen: http://www.chronorace.be/web2/Classements/ListeRapports.a...

11:46 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.