19-06-10

Raid des Hautes Fagnes

Het was weer een feestje!

Ik had mezelf ingeschreven voor de 90km, de avond voordien de Niner nog klaargezet (banden gewisseld, bergverzet erop). 's Morgens op tijd naar Malmedy (2 clubmakkers die de 115km reden).

Ik mocht starten in het eerste startvak van de 90km, maar dat stond al redelijk vol, dus dan maar vooraan in het tweede gaan staan. Op de eerste klim kom ik als derde van het startvak boven, maar ik merk dat mijn voorste band zo goed als plat staat. Ik had de Rocket Ron er pas de avond ervoor opgelegd en de band was blijkbaar nog niet verzadigd met notubes, pomp uit achterzak en bijpompen, het halve startvak schiet terug voorbij.

In de eerste echte afdaling (door de weide) loopt mij kettingn eraf, huh op een singlespeed?
Ik dacht eerst dat mijn ebb verschoven was en haal mijn minitool boven om die terug op de juiste plaats te zetten. Natuurlijk krijg ik met dat kleine ding de bout niet los. Ik leg de ketting er terug op en zie dat het achterste kransje niet mooi uitgelijnd is, oorzaak gevonden, dom van mij.

rdhf 1

Ondertussen de hoop op een mooie eindtijd wat opgegeven en dan maar op toeristenmodus verder. Een beklimming later kom ik Willem tegen even een goeie dag zeggen en we gaan weer verder. Het loopt goed en de Rocket Ron is de ideale keuze voor de nattere ondergrond. Het parcours is een droom en ik kom zo goed als overal boven.

rdhf 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De laatste beklimmingen zijn wel echte kuitenbijters (klim naar Xhoffraix en uit de steengroeve) af en toe voel ik een kramp opkomen in mijn linkerbil wanneer ik aan de pedalen trek. Even later hetzelfde gevoel in mijn rechterbil. Van dan af alleen nog maar geduwd op de pedalen en niet meer getrokken. Mijn handen tonen ook al tekenen van vermoeidheid van de schokken die door de vaste vork doorgegeven worden.

rdhf 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na 5u45 (eigen gemeten totaatijd incl stops)  bol ik over de finish, moe maar voldaan en blij dat ik Belgisch mooiste uitgereden heb. Aan de finish niet te lang blijven plakken want om kwart voor vijf 's morgens moet ik alweer de baan op voor het werk.

Van enkele afdalingen krijg ik nog steeds natte dromen (zoals de steile afdaling dwars door het bos voor de klim naar het kasteel) en de technische afdaling na stuwdam van Robertville)

resultaat:

Catégorie
PosNrNomAgeIOCEquipeRéelTempsTkmMoy.RangNomLocalité

65.1180POTTERS Pieter31BELXCBIKERS.BE5:44:295:44:373:5015.6725ma1TURNHOUT

 ALL PICTURES COPYRIGHT www.sportograf.de

14:30 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.