29-06-10

Scandal ready to roll

De Scandal rolt! Dit weekend de bike afgemonteerd en daarna ook getest.

De eerste testen zijn heel goed, stuurt zo goed als hetzelfde als de Niner en een zitpositie bijna tot op de mm na hetzelfde als de niner. Voor mij is de On One scandal een heel goed alternatief voor de dure Niners.

scandal klaar 2

 In de setup op de foto komt de bike op 9,990kg, zeker niet slecht voor een geveerde 29er. Het is wel zo dat ik dankzij de 1x9 setup onder de 10kg kon duiken (geen voorderailleur, geen shifter, geen klein kettingblad, geen kabel). De 1x9 (met 33T voorblad) rijdt heerlijk, zeker als je een singlespeed gewoon bent is het goed te doen. Enkel vandaag tijdens een rit met de taperiders had ik wat moeite om de mannen op hun koersfietsen te volgen. Maar dat is natuurlijk niet het biotoop van deze fiets. Nu zondag gaan we testen in de Ardennen en verder trainen richting Transmaurienne die ik ook met deze bike zal doen (in een 2x9 setup).

scandal klaar 1

Het gewicht zal wat rond de 10kg blijven schommelen naargelang de banden die ik zal monteren (parcoursafhankelijk). Ben je dus op zoek naar een betaalbare 29er bekijk dan zeker de On One eens (bij ons in de club zijn er ondertussen al 3 On One Scandal 29er en in totaal 6 29ers).

21:43 | Commentaren (3)

Commentaren

bolide propere bolide, vlamme gade daarmee doen

Gepost door: jef | 01-07-10

"...het was dikke pret..."
Leest toch echt als afzien, kou, ziek, misselijk, abandon. Kortom het dieptepunt van 2010. Goed dat je dat i.i.g. al gehad hebt :)
100km Vulkanbike wordt een eitje !!!

Gepost door: Willem | 16-08-10

Oeps, dit commentaar moet natiuurlijk bij de Transmaurienne...

Gepost door: Willem | 16-08-10

De commentaren zijn gesloten.