02-04-12

Terug van weggeweest

 

Het is lang geleden dat de blog nog eens up to date gebracht werd, maar we hebben niet stil gezeten. Met het nieuwe jaar werden ook nieuwe doelen gezet.

 

Het hoofddoel voor dit jaar is de Bike Transalp Challenge, na een pauze van 5 jaar nemen we weer een keer deel (vorige deelnames in 2005 en 2007). Ik zal een team volgen met rennsport makker Stef, Ief en Wim vormen een tweede team. Na de winterse trainingen zijn de voorbereidingen nu echt begonnen. Nu de dagen wat langer zijn is het ook makkelijker om meer trainingsarbeid te leveren. De wegfiest werd ook weer van stal gehaald.

 

Een eerste tussentijdsdoel komt al aardig in de buurt. Naar jaarlijkse gewoonte trekken we ook dit hemelvaartsweekend weer naar de Drôme om er de Chemins Du Soleil te rijden (www.raid-vtt.fr). Deze zullen we behandelen als een mini stage race en een eerste gewenning aan het meerdaags koersgeweld.

 

In de aanloop naar de CDS zullen we nog heel wat kilometers en hoogtemeters in de Ardennen en het Hageland afwerken. Na de CDS gaan we door op het elan met de Raid Des Hautes Fagnes als tussendoel (www.rdhf.be).

 

De CDS belooft zeer pittig te worden o.w.v. het omgekeerde parcours, dit keer vertrekken we in het hooggebergte om dan naar het middengebergte toe te rijden. De ervaring leert dat de laatste op papier gemakkelijke etappe dan vaak zeer moeilijk wordt door korte venijnige klimmetjes die met vermoeide benen genomen worden.

 

 

profil_rando-raidVTT2012.jpg

 

 

Op het gebied van materiaal zullen we allebei op een 29er hardtail rijden, Stef op een stalen Salsa met Lefty, ikzelf op mijn scandium Niner met traditionele voorvork.

 

Om het voorzien van reservestukken wat makkelijker te maken rijden we allebei met een 10spd SRAM/Middleburn aandrijflijn en Hope schijfremmen.

 

13:31 | Commentaren (1)

Commentaren

ik denk dat de stef zijne smurfe-salsa gisteren op den honda hem zien blinke, knap machien

Gepost door: jef dams | 10-04-12

De commentaren zijn gesloten.