25-04-12

Turnhout-Huy-Turnhout 2012

Al enkele jaren doet collega Rickerd een ritje naar Huy en terug, traditiegetrouw op de dag van de Waalse Pijl. De vorige keren moest ik door drukke agendas op het werk steeds missen. Dit jaar had ik echter bij het begin van het jaar mijn agenda al geblokkeerd en meteen een vrije dag ingezet op 18 april.

De aanloop naar de rit verliep niet perfect, het weer dreigde roet in het eten te gooien en onze Gijs zorgde voor enkele onderbroken nachten. Daarbij werd Rickerd ook nog eens aangereden door een auto en kreeg Ief een amandelontsteking te pakken. Rickerd kroop dan maar achter het stuur van de auto om zo support te kunnen verlenen.

THT-Huy-THT.jpg

 

Rond 8 uur vertrokken we in Turnhout vanop de Avery parking. Met de neus meteen in de wind trokken we naar Geel om daar nog 3 man op te pikken (onder hen Wim 'the beast').

Die wind hadden we heel de rit op kop of schuin op kop wat het tempo serieus naar beneden haalde, tel daarbij nog wat creatief parcourswerk (ondanks GPS) van the beast en zo kwamen we ruim laat in Huy aan.

P4183199.JPG

We zijn blij dat we er zijn, we zien nog net de vrouwenkoers passeren en vergapen ons eventjes op de schoonste flik (v) van België. Na een spaghetti en de koers op tv in een lokale brasserie trekken we terug richting Turnhout. Nu met de wind in de rug.

P4183207.JPG

P4183212.JPG

We slagen erin om tussen de buien door te rijden en houden het droog tot in Scherpenheuvel waar we nog eens een pitstop inlassen. Ondertussen ga ik al meer dan 40km door een hel, een serieus dipke...pff, ik ben dan ook blij dat we even stoppen (check foto hieronder om vast te stellen hoezeer de pauze nodig was).

P4183225.JPG

Na een Cola en een Snickers trekken Luc en ikzelf verder richting Turnhout, de rest draait af richting Geel. Ondertussen begint het te regenen en krijgen we genoeg water in onze nek om goed nat te worden. Dankzij mijn Gore-Tex jasje en crud catcher spatlapjes viel het allemaal nog wel mee (check de smile op de foto).

P4183235.JPG

Na 260.66km komen we dan eindelijk aan in Turnhout, moe maar voldaan en nog net voor het donker wordt:

P4183238.JPG

De 260km is nu mijne nieuwe long distance record, zeker aangezien we op de fiets (dus zonder rusttijden) rond de 30km/u gemiddeld gebleven zijn ondanks de wind en de regen.

THT-Huy-THT profiel.jpg

Op het hoogteprofiel is het wel duidelijk waar Huy ligt, niet?

20:43 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.