10-06-12

Chemins Du Soleil 2012 dag 1

Dag 1: Gap - Lus-La-Croix-Haute

 

cds 1.jpg


Half vijf 's nachts, camping Alpes-Dauphine, ik hoor de regen kletteren op het tentzeil, ik sta op om een plasje te doen en merk dat de grond al aardig met water verzadigd is.
Dat ziet er niet al te best uit voor het ritje later deze dag.

Een paar uur later staan we allemaal op, ik maak voor de boys wat wentelteefjes klaar (heerlijk sappig met stokbrood) zodat we genoeg energie kunnen opslaan.
Iedereen maakt zich klaar voor een natte dag in het zadel. Over het natte asfalt vliegen we naar beneden Gap binnen op weg naar de start.
Langs de hoofdstraat van Gap rijden we de stad buiten op weg naar de eerste klim. Na wat asfalt bereiken we de start van het offroad klimwerk. Wim, Luc en Ief zijn gaan vliegen. Stef besluit even te stoppen om wat lichter gekleed te kunnen klimmen. Zelf duik ik de bosjes in voor een 'ontlasting'.

De lange klim eindigd met een portage over de col gevolgd door en snelle afdaling. Gestaag rijden we verder, af en toe een dikke regenbui in onze nek, heel de dag modder en koude wind.

i_2239I12.jpg


De laatste col is een stevige col en we moeten meer dan een uur onze fiets naar boven dragen, we bereiken de top in de mist. Een ijzige wind blaast over de bergpas en we besluiten snel af te dalen.

 

512_3169I12.jpg


Door enkeldiepe modder en wakke sneeuwvelden schieten we naar beneden, tot...

Tot de zon begint te schijnen en de temperatuur plots een pak hoger ligt. We zitten in de afdaling van de col de tour en vlammen Lus-La-Croix-Haute binnen.
Aan de aankomst zitten onze soigneurs op een terrasje en we zetten er ons lekker bij. Het blijft heel de avond nog mooi weer en we genieten van de rust en maken alles klaar voor de volgende dag.

De details van de rit vind je op Strava.

http://app.strava.com/rides/9101028

20:35 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.