12-06-12

Chemins du Soleil, dag 3 Saillans - Dieulefit

cds 3.jpg

Het is alweer de derde en laaste dag van de chemins, het weer is 's ochtends weer goed dus dat ziet er weer mooi uit.

We besluiten om goed op tijd aan de start te staan want ikzelf en Luc vertrekken na de rit meteen weer naar België en hebben dus nog een tocht van 900km in de auto voor de boeg.

Het eerste deel van de rit gaat na een eerste lange klim over verschillende korte knikjes, te vergelijken met een Hageland XL of met onze eigenste Ardennen. Het schiet dan ook heel goed op.

In een haarspeldje bergop komt Luc ten val en haalt zijn wijsvinger open. Het verplichte EHBO-kitje komt van pas en we verzorgen de wonde zodat hij weer verder kan.

Het fijnste stuk van de etappe zit echter in de staart met eerst een prachtige klim die voor 75% over singletrack gaat en de GR route volgt. De afdaling over diezelfde GR is magistraal. Prachtige singletrack gesneden in de flank van de berg die eindigt in een extremer stuk met heel veel losse keien. De onderbuis van de fiets krijgt het zwaar te verduren met alle rondvliegende rotsblokjes.

Na de rit eten we nog even iets op het mooiste terras van Dieulefit om na de douche weer naar den Belgique te rijden. Onderweg krijgen we nog een zwaar onweer op ons dak maar de rit verloopt vlot en om een uur liggen we weer in ons eigen bedje.

http://app.strava.com/rides/9101017

20:44 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.