29-06-12

Riding skills....

21:19 | Commentaren (0)

26-06-12

Manual Fumic

Mooie video rond Manuel Fumic, duits Olympiër:

Manuel Fumic's Frühstücksclub from 75a on Vimeo.

20:38 | Commentaren (0)

25-06-12

Raid des Hautes Fagnes, 2012, EPIC

De Raid des Hautes Fagnes (RDHF), de hoogmis van de belgische marathons...en wat een epic hoogmis was het dit jaar.

In de aanloop naar de RDHF speculeerde e, piekerde ik steeds maar weer over de bandenkeuze. In de kempen regende het heel de week, maar berichten uit de Ardennen lieten uitschijnen dat het er nog redelijk droog gebleven was. Uiteindelijk besloot ik dus om de gewone bandjes te laten liggen (Maxxis Ikon).

Ondanks dat we onderweg al enkele regendruppels op de voorruit van de auto zagen was het in Malmedy droog en inderdaad de paden lagen er zeer goed en droog bij.

rdhf 1.jpg

rdhf 2.jpg

rdhf 3.jpg

rdhf 4.jpg

Al bij al shoot alles dus goed op en rond het halfwegpunt (45km) zat ik nog op schema om onder de 5 uur te finishen. Maar rond dat zelfde moment gingen de hemelsluizen open en begon het serieus te gieten.

rdhf 5.jpg

rdhf 7.jpg

De paden werden snel modderstroompjes en de wortels werden glad. De bandjes liepen al snel vlot en 'grip' werd een verre herinnering. Ondertussen werd het ook moeilijker om nog iets door mijn bril te zien.

rdhf 6.jpg

Op de vlaktes stond er dan ook nog eens lekker wat wind om de boel af te koelen en ons een beetje op te houden. Het spreekt voor zich dat er heel wat tijd verloren werd.

De laatste 5km waren zeer uitdagen en hier werd genoeg tijd verloren om het nieuwe doel (onder de 6 uur) ook te missen. Zonder bril was het geen doen in de gladde afdalingen.

rdhf 8.jpg

Tevreden en niet echt moe bereikte ik uiteindelijk de finish in 6u17, al bij al nog een deftige tijd gezien de omstandigheden.

Een leuk detail is dat ik in 2010 slechts 5u44 om de 90km af te ronden, toen op mijn singlespeed. Het parcours toen was ook lichtjes anders, maar niet bepaald makkelijker, het was natuurlijk wel droog.

Volgend jaar rijd ik terug met de singlespeed, dit jaar heb ik dat niet gedaan met de transalp voor ogen (nog 3 weken en het is zo ver).

21:14 | Commentaren (0)

12-06-12

Chemins du Soleil, dag 3 Saillans - Dieulefit

cds 3.jpg

Het is alweer de derde en laaste dag van de chemins, het weer is 's ochtends weer goed dus dat ziet er weer mooi uit.

We besluiten om goed op tijd aan de start te staan want ikzelf en Luc vertrekken na de rit meteen weer naar België en hebben dus nog een tocht van 900km in de auto voor de boeg.

Het eerste deel van de rit gaat na een eerste lange klim over verschillende korte knikjes, te vergelijken met een Hageland XL of met onze eigenste Ardennen. Het schiet dan ook heel goed op.

In een haarspeldje bergop komt Luc ten val en haalt zijn wijsvinger open. Het verplichte EHBO-kitje komt van pas en we verzorgen de wonde zodat hij weer verder kan.

Het fijnste stuk van de etappe zit echter in de staart met eerst een prachtige klim die voor 75% over singletrack gaat en de GR route volgt. De afdaling over diezelfde GR is magistraal. Prachtige singletrack gesneden in de flank van de berg die eindigt in een extremer stuk met heel veel losse keien. De onderbuis van de fiets krijgt het zwaar te verduren met alle rondvliegende rotsblokjes.

Na de rit eten we nog even iets op het mooiste terras van Dieulefit om na de douche weer naar den Belgique te rijden. Onderweg krijgen we nog een zwaar onweer op ons dak maar de rit verloopt vlot en om een uur liggen we weer in ons eigen bedje.

http://app.strava.com/rides/9101017

20:44 | Commentaren (0)

11-06-12

Chemins du soleil 2012, dag 2

 

CDS 2.jpg


Het weerbericht voorspelde een droge dag, maar toch hangen er nog enkele donkere wolken boven Lus. We vertrekken dus met al onze wet gear in de achterzak.


De start ligt buiten Lus en we gaan op zoek naar het startdorp. We rijden wat doelloos rond en er is heel wat verwarring over waar we juist moeten zijn.
Uiteindelijk wijst een patrouille van de Gendarmerie ons in de juiste richting.
Met vertraging nemen we de start en al snel merken we dat het toch al wat warm is. Al snel volgt een eerste stukje portage en we sleuren onze bikes omhoog.

Deze dag wordt gewoon een 'cheminsdag' uit het boekje, leuke beklimmingen en superafdalingen. De singletracks zijn heerlijk vandaag ze gaan zowel omhoog als omlaag en zijn eigenlijk nooit TE technisch. Het is heerlijk genieten en de zon is ook van de partij.

De laatste klim en afdaling vallen op door hun heel steile stukken.
's Avonds op de camping is iedereen voldaan na een dag puur genieten van de tracks, vergezichten en ronduit bikeplezier.

IMG_6208.JPGWe genieten nog van een lekker paëlla en we vieren Julie haar 30ste verjaardag.

De samenvatting van de rit vind je ook weer op Strava.

http://app.strava.com/rides/9101037

20:36 | Commentaren (0)

10-06-12

Chemins Du Soleil 2012 dag 1

Dag 1: Gap - Lus-La-Croix-Haute

 

cds 1.jpg


Half vijf 's nachts, camping Alpes-Dauphine, ik hoor de regen kletteren op het tentzeil, ik sta op om een plasje te doen en merk dat de grond al aardig met water verzadigd is.
Dat ziet er niet al te best uit voor het ritje later deze dag.

Een paar uur later staan we allemaal op, ik maak voor de boys wat wentelteefjes klaar (heerlijk sappig met stokbrood) zodat we genoeg energie kunnen opslaan.
Iedereen maakt zich klaar voor een natte dag in het zadel. Over het natte asfalt vliegen we naar beneden Gap binnen op weg naar de start.
Langs de hoofdstraat van Gap rijden we de stad buiten op weg naar de eerste klim. Na wat asfalt bereiken we de start van het offroad klimwerk. Wim, Luc en Ief zijn gaan vliegen. Stef besluit even te stoppen om wat lichter gekleed te kunnen klimmen. Zelf duik ik de bosjes in voor een 'ontlasting'.

De lange klim eindigd met een portage over de col gevolgd door en snelle afdaling. Gestaag rijden we verder, af en toe een dikke regenbui in onze nek, heel de dag modder en koude wind.

i_2239I12.jpg


De laatste col is een stevige col en we moeten meer dan een uur onze fiets naar boven dragen, we bereiken de top in de mist. Een ijzige wind blaast over de bergpas en we besluiten snel af te dalen.

 

512_3169I12.jpg


Door enkeldiepe modder en wakke sneeuwvelden schieten we naar beneden, tot...

Tot de zon begint te schijnen en de temperatuur plots een pak hoger ligt. We zitten in de afdaling van de col de tour en vlammen Lus-La-Croix-Haute binnen.
Aan de aankomst zitten onze soigneurs op een terrasje en we zetten er ons lekker bij. Het blijft heel de avond nog mooi weer en we genieten van de rust en maken alles klaar voor de volgende dag.

De details van de rit vind je op Strava.

http://app.strava.com/rides/9101028

20:35 | Commentaren (0)