02-12-12

Pyga OneTen29 first ride

Op vrijdag was de fiets klaar (de remmen moest ik even van mijn singlespeed nemen). Een tweede wielset met Hope naven en Notubes ZTR Flow velgen werd opgebouwd met Ardent 2.4 banden. Deze set zal dienen voor het stevige werk. Daarnaast is er ook nog een set met Hope naven en Crest velgen geschoeid met Ikon 2.2 banden.

DSCN1406.JPG

IMG_6485.JPG

IMG_6490.JPG

Vandaag was het dan zover, de eerste rit op de Pyga OneTen29, het idee was om naar de Ferme Libert te trekken om daar de fiets een dagje lang af te stellen. Maar sneeuw in het oosten en zuiden van het land besliste daar anders over. Stef en ikzelf trokken dan maar de Kempense bossen in. Het was koud maar goed te doen, de zon was van de partij en er stond geen wind. De paden lagen er nog redelijk droog bij.

DSCN1438.JPG

De eerste lus op het ATB Cross parcours in Ravels viel wat tegen, de bike voelde nogal log aan. Maar na een kleine pauze en een andere rijstijl werd het gevoel heel wat beter. Het was ook wel duidelijk dat de zwaardere wielen en dito banden hun tol eisen op een parcours met constante snelheids- en richtingswissels. Maar de hoeveelheid grip was dan wel weer fenomenaal en heel wat bochten konden zonder remmen genomen worden.

De remmen (of rembevestiging) van de Pyga zijn een heet discussietopic op de diverse fora. Ik kan na deze korte rit alleen maar bevestigen dat er geen enkel negatief effect van de remwerking op de vering is of omgekeerd. Het werkt gewoon, onopvallend en efficient.

Wat ook al vanaf de eerste ronde opviel is dat deze fiets zich makkelijk in de lucht laat heffen en zich daar ook goed voelt. Dat belooft voor de bike parks en serieuze trials.

DSCN1417.JPG

Dus de eerste conclusies:

- voor de kempen lijken de lichtere wielen beter geschikt

- fiets laat zich goed door de bocht drukken, druk op de pedalen in de bocht doet de fiets in zijn vering zetten en de grip verhogen

- jumpen, manuals, heerlijk

- verstelbare zadelpen is echt leuk en bevordert speels rijden

- een stuur van 785mm breedte went al na 20 minuten

- grote zware wielen kunnen wel wat extra remkracht gebruiken (hope M4 onderweg)

- hopelijk kunnen we snel naar de ardennen voor een echte test en deftig afstelwerk

Naast de nieuwe bike was dit ook mijn eerste rit met kniebeschermers (gewoon om te testen/wennen). Recent kocht ik de Sweet protection bear suit een zeer degelijke en goed afgewerkte set. Ze blijven op de blote huid perfect zitten door neopreen inzetstukken. Vandaag droeg ik ze over een beenstuk en dan schuiven ze een beetje weg. Maar het wegschuiven was niet hinderlijk en de trapbeweging wordt niet gehinderd.

bear_suite-knee_pads.jpg

20:11 | Commentaren (2)

Commentaren

Naaaaizzz baaaaajk !!!

z'n beschermers kan ik ook wel eens gebruiken ...

Gepost door: Rikki | 03-12-12

degelijke knappe velo daar! Schoon in de bocht gelegd op de jump ook!

Gepost door: bertonbike | 03-12-12

De commentaren zijn gesloten.