15-04-13

Enduro de l'Ambleve (Remouchamps)

 

enduro,ambleve,remouchamps,O2Bikers,vtt,mtb

photo credit: O2Bikers - http://www.flickr.com/photos/85121760@N03/sets/72157633247965154/

Zondagochtend, 5.00u, de wekker gaat, klevende oogjes openen zich. Het is zover de dag van DE enduro van België is aangebroken. Na een ontbijtje pikt Gilbert/Gilbo me om 5.40u op en we vertrekken voor dag en dauw naar Remouchamps.

In Remouchamps vinden we een plaatske op de 'solosride' parking we maken ons klaar en pikken onze startnummers op. Na wat wachten (we waren nogal vroeg) en een korte briefing vertrekken we naar de start van de eerste special. Meteen een lekker klimmetje om de beentjes warm te draaien. We verzamelen met zijn allen aan de kruising van 2 brandgangen. Wat later worden de renners opgeroepen en wat blijkt, de eerste special wordt per 2 gereden, GRAAF! Ik moet tegen nummer 154 rijden, 'ne gast' op ne fluo Commecal die ik in Esneux ook al tegenkwam. Zij aan zij vlammen we naar beneden en wisselen we regelmatig van positie.

Voor special 2 moeten we weer een ferm stuk klimmen (wat wil je met 1300hm op 33km), de klim komt me bekend voor van jawel, solosride. Boven aangekomen komt ook de afdaling me bekend voor uit de solosride. Ik weet dat er niet ver in de afdaling een jump/drop ligt, eentje die ik met de XC hardtails nog nooit heb durven doen. Op de bewuste drop staat mijn voorganger Pino stil en ik moet vol in de remmen en neem hem op goed geluk dan maar tegen lage snelheid, maar het komt goed en we vlammen verder. Waar de solosride rechtdoor gaat draaien we nu links af en duiken een rotsige pad in die op een rivierbedding lijkt, wat verder loopt dit over in een of camber weide stuk om dan langs een stukje singletrack te finishen.

Special 3 start weer aan de top van een klim uit solosride, we duiken onder andere het wandelpad aan het uitkijkpuntje in om dan via een megasteil stuk door een bos aan de Ninglinspo te finishen. Straffe special, lang fysiek zwaar en daardoor wat moeilijker om de flow erin te houden.

Voor special 4 rijden we weer richting Ninglinspo, deze keer een flowy, high speed special.

Special 5 kondigt zich al aan en we moeten weer een stevig stuk klimmen, de hoogtemeters beginnen bij de meeste te wegen en velen staan te voet. Gilbert en mezelf geraken overal nog goed boven. Het is weer een snelle special zonder grote moeilijkheden (wel een spannende finish die in een beek dropt).

De klim naar special 6 kan echt wel tellen maar de beloning is groot. Langs heel steile tracks komen we in een oude steengroeve waar de rockgardens om elke hoek liggen, EPIC (zie foto hierboven)!

Na een kort wandelklimmetje komen we aan de start van special 7, de laatste van de dag. De zon is ondertussen doorgebroken en de sfeer is zomers. Na een klapke met de Plons over 29ers, banden en vorkskes droppen we voor we het weten over de trappen de speelplaats van de school binnen. We hebben het overleefd en het bier staat koud en de pasta is warm.

Een heerlijke dag op de fiets, echt genieten, prima organisatie, TOP!

Uitslagen hier: https://docs.google.com/file/d/0B3bNTe5ucN_cWEtMNVhxb1k4ZTQ/edit?pli=1

Fotos hier:http://www.flickr.com/photos/85121760@N03/sets/72157633247965154/

Strave details hier: http://app.strava.com/activities/48819996 en http://app.strava.com/activities/48791205

22:16 | Commentaren (2)

Commentaren

Tof verslag van een aangename dag in the woods..

Wat ik me ook nog goed herinner is die kerel die bij SP6 (dacht ik) snel ff z'n band ging bijpompen maar in de plaats het binnenste van zenne soupape het bos inschoot...
Een grootscheepse zoekactie mocht niet baten :)

Gepost door: Gilbert | 16-04-13

Da was inderdaad ne sterke move van die met zijn soupape! LOL

Gepost door: pieter | 16-04-13

De commentaren zijn gesloten.