12-08-13

Maxxis High Roller II eerste indrukken

De keuze in 29er banden was voor een lange tijd beperkt tot XC geïnspireerde modellen en omdat de grote wielen voor extra grip zorgen was dat eigenlijk geen probleem. Met een zelfde 'snel' profiel kom jeop een 29" een eind verder dan op een 26".

Banden zoals de Maxxis Ikon (met EXO flanken) zijn eigenlijk de perfecte allround XC/Marathon band.

Het is pas met mijn deelnames aan de Belgische enduros dat ik op de grenzen van mijn beschikbare banden arsenaal stootte. Maxxis Ikon 3C EXO EXC, Beaver (excellent modderbandje maar te slappe flanken), Ardent 2.4 EXO en een Specialized Ground Control 2.3 allemaal kwamen ze te kort.

Dan kwam het goede nieuws Maxxis zou de beroemde High Roller II, Minion DHF en DHR op de markt brengen in een 29er versie. Na lang wachten zijn ze nu beschikbaar (echter met mondjes maat).

DSCN2673.JPG

Afgelopen vrijdag ontving ik dan mijn High Roller II dual compound EXO (29x2.3) een week te laat want had de band graag al getest op de Ferme Libert.

De band werd gemonteerd in de plaats van een Ardent 2.4 op een ZTR Flow velg. Zoals gewoonlijk bij Maxxis was de band meteen luchtdicht (tubeless met een beetje melk). Na montage mat de band 54mm breed (na 2 dagen is dit nu 55-55,5mm, een Ardent is na rekken een dikke 60mm breed).

DSCN2674.JPG

High Roller II 2.3 (links) versis Ardent 2.4 (rechts)

Afgelopen zondag was het dan de test voor de band. Ik vreesde voor een vertekend beeld omdat ik een droog parcours verwachtte maar gelukkig lag er nog een streep modder op enkele donkere stroken in het bos.

Het resultaat van de eerste test was heel goed:

- zeer veel stabiliteit in de flank (typisch voor Maxxis in de EXO uitvoering)

- heel duidelijke feedback van de band (gripniveau, losbreken)

- goede zuivering van de modder uit het profiel (het grote probleem van de Ardent)

- veel grip, band de bocht inmikken en gewoon genieten van de massa grip die voorhanden is.

Een echt bandje voor het betere allround dedicated trail gebruik.

Als achterband ga ik nu een Minion DHR II proberen (zodra beschikbaar). Ik kocht mijn HRII bij www.wiggle.co.uk samen met een Race Face Atlas low riser in raw finish die ik op de volledige 785mm breedte gehouden heb, heerlijk in combinatie met de 50mm Atlas stuurpen.

DSCN2675.JPG

DSCN2676.JPG

20:32 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.